Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Höstig one pot-pasta med tomater och chorizo

15 okt, 2019
AvRedaktionen
Recept på one pot-pasta med tomater och chorizo
One pot – att lägga alla ingredienser i en och samma gryta. Denna one pot-pasta med tomater och chorizo är både lättlagad och oemotståndlig.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

100 g torkad chorizo eller salamikorv

1 gul lök

3 vitlöksklyftor

250 g körsbärstomater

1 kruka oregano

400 g torkad tagliatelle

1 burk krossade tomater

7 1/2 dl färdig grönsaksbuljong

1 msk olivolja

Salt och färskmalen svartpeppar

Till servering:

50 g färskriven parmesan

Gör så här:

  1. Skär chorizon i tärningar.
  2. Skala och finhacka löken.
  3. Skala och pressa vitlöken
  4. Skölj och halvera körsbärstomaterna.
  5. Lägg chorizon, lök, vitlök och tomater i grytan.
  6. Tillsätt oregano, pasta och krossade tomater och häll över buljongen.
  7. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar.
  8. Koka upp och låt koka i cirka 10-15 minuter eller tills pastan är al dente.
  9. Servera rätten direkt från grytan tillsammans med färskriven parmesan.
Recept på one pot-pasta med tomater och chorizo
One pot-pasta med tomater och chorizo.

3 bra one pot-tips att ha koll på:

  • Har du pasta i grytan, se till att det finns tillräckligt med vätska eftersom pastan suger åt sig det. Kolla till grytan då och då.
  • Vill du ha köttbitar i rätten, är det bäst att bryna dem först i grytan och sedan se till att grytan inte kokar, bara puttrar för att köttet inte ska bli segt.
  • Se till att det finns gott om plats i grytan för alla ingredienser och för att eventuellt kunna fylla på mer vätska.

Av: Emma Martinty

Foto: Nina Malling

LÄS MER: 5 goda och matiga allt-i-ett grytor

Annons