Lyxigt recept på hasselbackspumpa
06 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Hasselbackspumpa är en god och rolig twist på det klassiska tillbehöret hasselbackspotatis. Toppa med pinjenötter, parmesan och citron!
Annons
Hasselbackspumpa
Servera som varmrätt för två eller tillbehör till grillat.
2-4 portioner
Du behöver:
1 stor butternutpumpa
2 vitlöksklyftor
msk olivolja
1 msk sesamolja
Salt och svartpeppar
2 msk pinjekärnor
1 ekologisk citron
2 msk riven parmesan
Till servering:
Blandad grönsallad
Gör så här:
- Värm ugnen till 180°. Dela pumpan på längden och skala den. Skrapa ur kärnorna. Lägg halvorna med snittytan ner och skär tunna skåror över halvorna, utan att skära igenom.
- Lägg pumpahalvorna i en ugnsform. Pressa vitlök och blanda med olivolja och sesamolja, pensla in blandningen över pumpan. Salta och peppra och baka i ugnen i 35 minuter.
- Rosta pinjekärnorna gyllene i en torr panna. Ta ut pumpan från ugnen. Strö pinjekärnor, fint rivet citronskal och finriven parmesan över. Servera med grönsallad.
Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir, Gitte Heidi Rasmussen, Julie Hey Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft, Winnie Methmann
Annons