Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Gurksnittar med laxmousse och rom

12 apr, 2024 
AvLouisa Lorang
AvNadia Mathiasen
Recept på gurksnittar med laxmousse och rom
Columbus Leth
Gurksnittar med laxmousse och rom är lättlagad plockmat som passar fint till ett glas bubbel!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångromBrand logo
Vegetariskt med lyxkant #3 - Friterade hasselbackspotatisar med tångrom

Gurksnittar med laxmousse och rom

Laxmousse och rom på gurkskivor är en festlig och lättlagad aptitretare.

Så gör du läckra gurksnittar med laxmousse och rom
Columbus Leth
Annons

12 portioner

Du behöver:

Laxmousse:

300 g varmrökt lax
1 schalottenlök
1 näve färsk dill
1 liten näve gräslök
¾ dl lätt crème fraiche
1 msk majonnäs
1 tsk citronsaft
Salt och peppar

Till servering:

1 gurka
50 färsk lax- eller öringrom
1 näve färsk dill

Gör så här:

  1. Ta bort skinnet från laxen och plocka den i mindre bitar med hjälp av två gafflar. Skala och finhacka schalottenlöken. Skölj och finhacka dill och gräslök. Rör ihop crème fraiche, majonnäs, lax, schalottenlök, dill och gräslök och smaka av med färskpressad citron, salt och peppar.
  2. Skölj gurkan och skär i tjocka skivor. Lägg upp laxmoussen ovanpå gurkskivorna och lägg på ett fat. Garnera med laxrom och dill och servera genast.

Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons