Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Grönärtsoppa med mynta – lika god varm som kall

26 maj, 2023 
AvRedaktionen ELLE
Recept på grönärtssoppa med mynta
Grönärtssoppa med mynta gör sig utmärkt som förrätt. Den går bra att förbereda dagen innan och går att äta både varm och kall.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Goda pannkakor med spenat och tonfiskröraBrand logo
Goda pannkakor med spenat och tonfiskröra

Grönärtsoppa med mynta

Soppan går bra att förbereda dagen innan och är lika god varm som kall.

Frisk grönärtssoppa med mynta som går bra att servera både varm och kall

6 portioner

Annons

Du behöver:

2 purjolökar
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
600 g gröna frysta ärtor
2 ½ dl havregrädde
1 liter vatten
1 dl färsk mynta
1 vegetarisk buljongtärning
Svartpeppar
Salt
1 dl crème- eller havre fraiche
5–6 kvistar oxalis, till garnering

Gör så här:

  1. Fräs vitlök och purjolök i lite olivolja. Häll i ärtor och resterande ingredienser.
  2. Låt koka i cirka 10 minuter. Häll sen soppan i en blender och mixa slätt. Häll upp i vida glas, toppa med en klick crème fraiche, några blad mynta och oxalis.

Recept och foto: Malin Persson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons