Grekisk sallad med ärter, mynta och fetaost
Grekisk sallad med ärter, mynta och fetaost
4 personer
En härligt grön sallad inspirerad av Grekland. Byt gärna ut vinägretten mot en citronette, då tar du citronsaft och rivet citronskal i stället för vinäger.
2 dl bulgur eller matvete
1 tsk gurkmeja
1 paket gröna ärter, frysta (gärna små petit pois)
200 g vaxbönor eller haricots verts
200 g sockerärter
200 g ärtskott
1/2 kruka mynta
olivolja
rödvinsvinäger eller citronsaft
salt och svartpeppar
1 rödlök (strimlad)
200–300 g fetaost
1 dl svarta oliver
1/4 vattenmelon
flingsalt
Koka bulgur, enligt anvisningen på förpackningen, med gurkmeja. Vänd ner de gröna ärterna och låt svalna. Dela färska vaxbönor på längden och koka dem, eller haricots verts, lätt. Blanda ärtskott, mynta, bulgur, sockerärter och bönor på ett fat. Häll över olivolja, vinäger, salt och peppar. Garnera med rödlök, fetaost och svarta oliver. Servera vattenmelon toppad med lite flingsalt vid sidan.