Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Grekisk sallad med ärter, mynta och fetaost

13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
emv0803-087-1

Grekisk sallad med ärter, mynta och fetaost

4 personer

En härligt grön sallad inspirerad av Grekland. Byt gärna ut vinägretten mot en citronette, då tar du citronsaft och rivet citronskal i stället för vinäger.

2 dl bulgur eller matvete

1 tsk gurkmeja

1 paket gröna ärter, frysta (gärna små petit pois)

200 g vaxbönor eller haricots verts

200 g sockerärter

200 g ärtskott

1/2 kruka mynta

olivolja

rödvinsvinäger eller citronsaft

salt och svartpeppar

1 rödlök (strimlad)

200–300 g fetaost

1 dl svarta oliver

1/4 vattenmelon

flingsalt

Koka bulgur, enligt anvisningen på förpackningen, med gurkmeja. Vänd ner de gröna ärterna och låt svalna. Dela färska vaxbönor på längden och koka dem, eller haricots verts, lätt. Blanda ärtskott, mynta, bulgur, sockerärter och bönor på ett fat. Häll över olivolja, vinäger, salt och peppar. Garnera med rödlök, fetaost och svarta oliver. Servera vattenmelon toppad med lite flingsalt vid sidan.

Annons