Grekisk bondsallad med fetaost och oliver
26 mar, 2017
AvRedaktionen
Mellan varven kan man glömma bort hur fantastiskt gott det är med grekisk sallad. Här kommer en påminnelse! Ät gärna tillsammans med en bit gott bröd.
Annons
2 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
200 g fetaost
1/2 gurka
1 liten rödlök
250 g blandade tomater
70 g blandad sallad
1 dl kalamataoliver
färsk oregano eller färsk basilika
Dressing:
1/2 dl olivolja
3 msk rödvinsvinäger
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Dela fetaosten i bitar. Skala och halvera gurkan på längden. Kärna ur den och skiva den i halvmånar.
Skala rödlöken och skiva den i tunna skivor. Dela tomaterna i lagom stora bitar. Blanda alltsammans med salladen och oliverna. Toppa med färska örter.
Blanda dressingen och häll den över salladen vid servering. Ät gärna tillsammans med en bit gott bröd.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner
Annons