Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Glöggranité med kanderade citrusskal

06 okt, 2023 
AvAnna Wendt
Recept på glöggranité med kanderade citrusskal
Glöggranité är kort och gott fryst glögg som du serverar med kanderade citrusskal för en läckert julig dessert!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
God glubbel med en twistBrand logo
God glubbel med en twist

Glöggranité med kanderade citrusskal

Servera glöggen i ny, fryst form!

Så gör du glöggranité med kanderade citrusskal

4–6 portioner

Annons

Du behöver:

1 flaska rödvinsglögg

Kanderade apelsinskal:

2 grapefrukt eller 3 apelsiner
3 dl strösocker
1 ½ dl vatten

Gör så här:

  1. Glöggranité: Häll glöggen i en låg och vid form och låt stå i frysen i minst 4 timmar.
  2. Kanderade citrusskal: Skär bort skalet ifrån citrusfrukterna (undvik det vita) och skär sedan i 3–4 mm tjocka remsor. Lägg remsorna i en kastrull och fyll på med vatten så att det täcker. Koka upp och häll bort kokvattnet. Upprepa 2 gånger. Koka upp socker och vatten till en simmig lag, lägg i citrusstrimlorna och låt sjuda tills skalen blivit lite genomskinliga, i ca 20–30 minuter. Sila bort sockerlagen och sprid ut strimlorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt torka i någon timme. Strö över sockret och blanda runt så att skalbitarna blir helt täckta av sockret.
  3. Till servering: Skrapa med en sked från den frysta rödvinsglöggen och skeda upp i vackra glas. Garnera med kanderat citronskal, servera direkt.

Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons