Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Gateau marcel – chokladtårtan med endast 5 ingredienser

25 aug, 2023
AvLouisa Lorang
Recept på chokladtårtan gateau marcel
Det är inte många ingredienser som krävs för att göra chokladtårtan gateau marcel – ändå doftar den lyx vid servering!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du den klassiska drinken Espresso MartiniBrand logo
Så gör du den klassiska drinken Espresso Martini

Gateau marcel

Krämig och lyxig chokladtårta som bakas utan mjöl. Servera gärna med lättvispad grädde.

Så gör du den lyxiga chokladtårtan gateau marcel

6 portioner

Annons

Du behöver:

200 g mörk choklad
200 g smör
6 ägg
200 g (2 ½ dl) strösocker

Till servering:

4 msk kakao

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175° varmluft. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den tillsammans med smöret i en kastrull. Separera äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett fast skum med hälften av sockret i en skål. Vispa äggulorna ljusa och luftiga med resten av sockret i en annan skål. Blanda den smälta chokladen försiktigt med äggulorna. Vänd sedan försiktigt ner äggvitorna. Fyll hälften av moussen i en smord springform, ca 23 cm i diameter. Ställ resten i kylen.
  2. Grädda kakan i 15–20 minuter tills den precis är genomgräddad. Låt svalna helt i formen. Placera kakan på ett fat (låt gärna formen vara kvar). Häll över den ogräddade moussen och låt kakan stå i kylen över natten.
  3. Till servering: Ta bort formen och sikta ett generöst lager kakao över kakan och servera genast. Kakan är ännu godare med lättvispad grädde.

Foto: Columbus Leth

Annons