Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Gammaldags fudge med ingefära

19 dec, 2012 
AvCarin Olsson
Vem kan motstå den här goda fudgen med ingefära? De smälter i munnen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Gammaldags fudge med ingefära.
Gammaldags fudge med ingefära.

24 bitar

Tid: 40 minuter + tid för att stelna

Du behöver:

1 msk ljus sirap

2 dl mjölk

500 g socker

125 g smör

1 burk kondenserad mjölk

1 tsk (397 g) vaniljextrakt

80 g syltad ingefära (hackad)

Gör så här:

Smält sirap, mjölk, socker och smör i en panna på medelhög värme. Rör tills sockret är löst.

Tillsätt den kondenserade mjölken och rör regelbundet med en träslev tills det blir gyllenbrunt, cirka 25 minuter. Ta bort från värmen och tillsätt vanilj och ingefära och vispa i 15 sekunder. Häll ner det i en smörad form och låt svalna och stelna. Skär i rutor och dekorera med en liten skiva av ingefära.

Från jobbet: Julens Godaste Gåvor

Av: Lianne Scher
Foto: Graeme Borchers
Styling: Anna Montali

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons