Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fyllda paprikor med soltorkad tomat och feta

12 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på fyllda paprikor med soltorkad tomat och feta
Om du är en av dem som längtar efter stränderna i Grekland så är det dessa fyllda paprikor med soltorkad tomat och feta som du ska laga till middag!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Fyllda paprikor med soltorkad tomat och feta

Soltorkade tomater och fetaost är rätt salta i sig, så salta försiktigt i den här rätten.

Laga fyllda paprikor med soltorkad tomat och feta

4 portioner

Du behöver:

4 röda paprikor
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
180 g soltorkade tomater i olja
1 handfull färsk basilika
40 g pinjenötter
400 g nötfärs
1 msk koncentrerad tomatpuré
150 g vitost, gärna feta
Salt och svartpeppar

Till servering:

50 g rucola
1 fullkornsbaguette

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Skölj och halvera paprikorna och ta ut kärnhusen. Lägg paprikahalvorna i en ugnsfast form. Skala och hacka lök och vitlök fint.
  2. Häll av de soltorkade tomaterna och hacka dem. Skölj och hacka basilikan. Rosta pinjenötterna lätt i torr panna.
  3. Blanda nötfärs, lök, vitlök, tomatpuré, soltorkade tomater, basilika och pinjenötter. Smula fetan grovt och blanda ner i färsen. Krydda med salt och peppar.
  4. Fördela färsen i paprikahalvorna. Baka av i ugnen i ca 25 minuter, tills köttet är genomstekt. Servera med rucola och gott bröd.

Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann

Annons