Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Frasiga ostkex med nektarinsalsa

06 mar, 2020
AvRedaktionen
Ostkex med nektarinsalsa
Här samsas stor smak i ett litet tilltugg. Är det inte säsong för nektariner än kan du använda äpple. Toppa med myntablommor!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Ostkex:

4 portioner rostat bröd eller fullkornskex

150 g naturell färskost, gärna av getmjölk

1 tsk paprikapulver, gärna rökt

Nektarinsalsa:

1 liten schalottenlök

1 nektarin eller äpple

1 stor tomat

1 msk äppelcidervinäger

2 msk olivolja

2 stjälkar färsk mynta

salt och svartpeppar

Garnering:

Myntablommor

Gör så här:

Börja med salsan:

Hacka löken fint.

Halvera nektarinen och ta bort kärnan.

Halvera tomaten och plocka ut kärnhuset med en sked.

Skär nektarin och tomat i små tärningar och vänd ihop med hackad lök, äppelcidervinäger, olivolja och hackad mynta.

Smaka av salsan med salt och peppar.

Avsluta med ostkexen:

Bred färskost på brödbitarna, strö paprikapulver över och servera till nektarinsalsan.

Ostkex med nektarinsalsa
Ostkex med nektarinsalsa.

Av: Julie Hey, Timm Vladimir
Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth

LÄS MER:

Jill Johnsons egna prosecco med passande tilltugg

15 enkla snacks och tilltugg till festen

6 goda och enkla snacks och tilltugg

Annons