Frasiga ostkex med nektarinsalsa
06 mar, 2020
AvRedaktionen
Här samsas stor smak i ett litet tilltugg. Är det inte säsong för nektariner än kan du använda äpple. Toppa med myntablommor!
Annons
4 portioner
Ostkex:
4 portioner rostat bröd eller fullkornskex
150 g naturell färskost, gärna av getmjölk
1 tsk paprikapulver, gärna rökt
Nektarinsalsa:
1 liten schalottenlök
1 nektarin eller äpple
1 stor tomat
1 msk äppelcidervinäger
2 msk olivolja
2 stjälkar färsk mynta
salt och svartpeppar
Garnering:
Myntablommor
Gör så här:
Börja med salsan:
Hacka löken fint.
Halvera nektarinen och ta bort kärnan.
Halvera tomaten och plocka ut kärnhuset med en sked.
Skär nektarin och tomat i små tärningar och vänd ihop med hackad lök, äppelcidervinäger, olivolja och hackad mynta.
Smaka av salsan med salt och peppar.
Avsluta med ostkexen:
Bred färskost på brödbitarna, strö paprikapulver över och servera till nektarinsalsan.
Av: Julie Hey, Timm Vladimir
Foto: Betina Hastoft, Columbus Leth
LÄS MER:
Jill Johnsons egna prosecco med passande tilltugg
Annons