Formbar färs är den nya veganska trenden
När Anamma lanserade sin formbara färsk jublade många veganer. Färsen tog snabbt slut i många butiker och nu har även danska Naturli släppt en vegofärs på den svenska marknaden.
Bara kreativiteten sätter stopp på vad du kan göra med den formbara färsen men till skillnad mot vanligt vegofärs ska du lättare kunna forma din mat till bullar, burgare eller biffar.
Näringsinnehåll (per 100 g):
Ingrediensen skiljer sig lite mellan de olika märkena då Naturlis är gjord för att efterlikna oprocessad köttfärs. Men huvudingrediensen för de båda är sojaprotein.
Anammas formbara färs:
164 kcal
15 g protein
9,6 g fett
1,5 g kolhydrat
Naturlis formbara färs:
202 kcal
18 g protein
10 g fett
6,2 g kolhydrat
Anammas formbara färs går att hitta i de flesta välsorterade matbutiker medan Naturlis i nuläget bara går att på Netto. Redan i början av april förväntas den dock finnas i ICA:s sortiment.