Fläskkotletter med harissa och stekta morötter
05 jan, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Harissa är en kryddblandning som används flitigt i det nordafrikanska köket och ger fläskkotletterna en härlig hetta.
Annons
Fläskkotletter med harissa och stekta morötter
Harissa ger ordentligt med härlig hetta till kotletterna.
Annons
4 portioner
Du behöver:
4 fläskkotletter
1 msk olivolja till stekning
1 msk smör till stekning
Salt
2 tsk harissa
Grönsaksfräs:
800 g morötter
3 rödlökar
1 knippe salladslök
1 kruka färsk basilika
1 msk olivolja till stekning
1 citron
Till servering:
3 dl grekisk yoghurt
Harissa
Ev kokt potatis, ris eller bröd
Gör så här:
- Stek kotletterna i olja och smör i en panna, 2 minuter på varje sida tills de är genomstekta. Salta och bred ett tunt lager harissa på varje kotlett. Låt dem dra medan du förbereder grönsakerna.
- Skala morötterna och skär dem i grova bitar. Skala rödlökarna och skär dem i grova strimlor. Skölj salladslöken och hacka den fint. Plocka basilikan. Fräs morötter och lök i olja i en pannai 6–7 minuter, tills allt är lite mjukt. Lägg grönsakerna tillsammans med salladslöken och basilikan (spara lite till dekoration) i en skål, och smaka av med citronsaft.
- Skär kotletterna i skivor. Lägg upp de stekta grönsakerna på tallrikar och toppa med kotlettskivorna och den sparade basilikan. Servera med yoghurt, harissa och ev kokta potatisar.
Foto: Columbus Leth
Annons