Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Fläskkotletter med harissa och stekta morötter

05 jan, 2024
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på fläskkotletter med harissa och stekta morötter
Columbus Leth
Harissa är en kryddblandning som används flitigt i det nordafrikanska köket och ger fläskkotletterna en härlig hetta.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Lyxiga och heta snabbnudlarBrand logo
Lyxiga och heta snabbnudlar

Fläskkotletter med harissa och stekta morötter

Harissa ger ordentligt med härlig hetta till kotletterna.

Heta fläskkotletter med harissa och stekta morötter
Columbus Leth
Annons

4 portioner

Du behöver:

4 fläskkotletter
1 msk olivolja till stekning
1 msk smör till stekning
Salt
2 tsk harissa

Grönsaksfräs:

800 g morötter
3 rödlökar
1 knippe salladslök
1 kruka färsk basilika
1 msk olivolja till stekning
1 citron

Till servering:

3 dl grekisk yoghurt
Harissa
Ev kokt potatis, ris eller bröd

Gör så här:

  1. Stek kotletterna i olja och smör i en panna, 2 minuter på varje sida tills de är genomstekta. Salta och bred ett tunt lager harissa på varje kotlett. Låt dem dra medan du förbereder grönsakerna.
  2. Skala morötterna och skär dem i grova bitar. Skala rödlökarna och skär dem i grova strimlor. Skölj salladslöken och hacka den fint. Plocka basilikan. Fräs morötter och lök i olja i en pannai 6–7 minuter, tills allt är lite mjukt. Lägg grönsakerna tillsammans med salladslöken och basilikan (spara lite till dekoration) i en skål, och smaka av med citronsaft.
  3. Skär kotletterna i skivor. Lägg upp de stekta grönsakerna på tallrikar och toppa med kotlettskivorna och den sparade basilikan. Servera med yoghurt, harissa och ev kokta potatisar.

Foto: Columbus Leth

Annons