Uppfriskande flädermargarita
23 jun, 2021
AvRedaktionen ELLE
Den här flädermargaritan är den perfekta kombinationen av tequila, cointreau och flädersaft som piggar upp. Börjar magen kurra så bjuder vi också på ett recept på gratinerade tortillachips med guacamole.
Annons
Uppfriskande flädermargarita
Blanda gärna i en stor kanna.
10 drinkar
Du behöver:
3 dl tequila
2 dl Cointreau
3 dl limesaft
1 dl outspädd flädersaft
2 lime salt
Gör så här:
- Blanda tequila, Cointreau, limesaft och flädersaft i en kanna. Skölj och skiva limen. Rör runt i drinken, tillsätt is i kannan. Dra med en limeskiva runt kanten på alla glas, häll ut salt på en tallrik och snurra kanten på glaset i det så saltet fastnar.
- Lägg ner en skiva lime i varje glas och häll på drinken.
Gratinerade tortillachips med guacamole
Festens lättsamma räddare!
10 bufféportioner
Du behöver:
185 g tortillachips
100 g riven cheddarost
Guacamole:
5 mogna avokador
3 lime
2 dl crème fraiche
1 kruka färsk koriander
Salt
1 msk tabasco
Gör så här:
- Halvera och kärna ur avokadorna. Pressa saften ur limefrukterna och blanda med avokado och crème fraiche med hjälp av stavmixer eller matberedare. Hacka koriander och tillsätt tillsammans med salt och tabasco. Kör till mjuk konsistens.
- Värm ugnen till 200°. Fördela tortillachipsen på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Strö riven ost över och grädda tills osten smälter. Servera med guacamole.
Recept: Marie Melchior, Camilla Zarah Lawes, Anna Wendt Foto: Betina Hastoft, Lisa Björner
Annons