Fira Mardi Gras på Luzette– med kreolsk mat, drinkar och livejazz
Mardi Gras-firandet i New Orleans har en lång historia som sträcker sig tillbaka till när staden grundades av franska upptäcktsresande och kolonisatörer. Det sägs att de tidiga firandena av Mardi Gras i området började redan runt 1730-talet.
Idag, så där en 200 år senare, är Mardi Gras fortfarande en tid för fest, mat, dans och framförallt glädje. En tradition som fortsätter att locka människor från hela världen. Nu har du möjlighet att uppleva Mardi Gras när det franska brasseriet Luzette bjuder in till ett ordentligt firande den 13 februari.
– På Luzette vill vi bjuda på alla delar av det franska köket, även dem som sträcker sig utanför Frankrike. Matkulturen i New Orleans är starkt influerad av det franska köket, i kombination med kryddiga influenser från Karibien. Vi ger oss på rätter både från creole- och cajunköket, så många spännande smaker utlovas! säger kökschefen Johan Wilhelmsson.
På menyn kan man hitta bland annat friterade grodlår, den klassiska sydstatsrätten ”shrimp and grits” och rôtisseriegrillad brisket med mac n cheese à la Louisiana BBQ.
– Den moderna cocktailkulturen formades mycket i den amerikanska södern och Karibien med spritsorter som rom och brandy. Detta vill vi hylla under kvällen med ett antal klassiska drinkar i Mardi Gras manér, säger Jacob Nilsson, barmästare på Luzette.
Såklart blir även cocktailmenyn extra färgglad och extravagant. En av drinkarna som kommer serveras är en twist på Ramos Gin Fizz som är en syrlig och uppfriskande milkshake gjord på gin med smak av passionsfrukt och med anor från 1800-talets New Orleans. Och för att ta upplevelsen till ytterligare en nivå kommer jazzorkestern Spicy Advice Ragtime Band vara på plats och fylla lokalen med energisk, svängig New Orleans-jazz. Något vi absolut inte vill missa!
Mardi Gras firas på Luzette den 13 februari från klockan 17. Ditt bord bokar du här!