Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Filokorgar med äppel­kaksfyllning

05 jan, 2024 
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på filokorgar med äppelkaksfyllning
Betina Hastoft
Fyll dessa frasiga filokorgar med en äppelkaksfyllning som görs med kardemumma och mandelmassa – wow-faktor garanterad!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Klassiska desserter – med en twistBrand logo
Klassiska desserter – med en twist

Filokorgar med äppel­kaksfyllning

Äpple, kardemumma och mandel blir en utmärkt smakkombo i de här frasiga korgarna.

Filokorgar med äppelkaksfyllning är en imponerande vacker efterrätt
Betina Hastoft
Annons

4 portioner

Du behöver:

2 ark filodeg
Smält smör till pensling
2 äpplen
75 g strösocker
½ dl riven mandelmassa
1 tsk mald kardemumma
25 g mandelspån
Lite florsocker att strö över

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Halvera de två arken filodeg, lägg dem ovanpå varandra och skär dem i 4 lika stora bitar, så att du får 4 högar med 4 lager som passar 4 små pajformar, 8–10 cm i diameter. Pensla det översta lagret med smör och lägg försiktigt varje deghög i en pajform.
  2. Skölj äpplena och skär dem i mycket tunna klyftor. Vänd dem i en blandning av socker, riven mandelmassa och kardemumma. Fördela dem i korgarna. Strö över mandelspån. Grädda flarnen mitt i ugnen tills de är gyllene och krispiga, i ca 15 minuter.
  3. Pudra med florsocker vid servering.

Foto: Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons