Crostini med vitlöksfärskost och oxalis
03 sep, 2021
AvRedaktionen ELLE
Crostini med vitlöksfärskost är ett enkelt och gott tillbehör som passar vilket mingel som helst. Toppa med oxalis för extra smak!
Annons
Crostini med vitlöksfärskost och oxalis
Färskost är tacksamt och du kan med fördel smaksätta med vad du tycker är godast. Eller köp färdigsmaksatt. Använder du smaksatt färskost, vispa gärna upp den också, så blir den extra fluffig att breda på brödet.
6 portioner
Du behöver:
3 skivor baguette
1 vitlöksklyfta
100 g naturell färskost
Garnering:
Oxalis eller andra ätbara örter olivolja
Gör så här:
- Stansa ut 6 små rundlar ur brödet, använd gärna ett litet glas. Du kan eventuellt rosta brödet i brödrost eller i stekpanna i lite smör. Spara överblivet bröd till krutonger eller ströbröd.
- Pressa vitlöksklyftan och vispa ner i färskosten med elvisp. Bred färskost över brödbitarna och toppa med oxalis. Ringla över lite gräsig olivolja och servera.
Recept och foto: Skovdalnordic.com
Annons