Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Crostini med vitlöksfärskost och oxalis

03 sep, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på crostini med vitlöksfärskost och oxalis
Crostini med vitlöksfärskost är ett enkelt och gott tillbehör som passar vilket mingel som helst. Toppa med oxalis för extra smak!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ROSÉ APEROL SPRITZBrand logo
ROSÉ APEROL SPRITZ

Crostini med vitlöksfärskost och oxalis

Färskost är tacksamt och du kan med fördel smaksätta med vad du tycker är godast. Eller köp färdigsmaksatt. Använder du smaksatt färskost, vispa gärna upp den också, så blir den extra fluffig att breda på brödet.

Så enkelt gör du crostini med vitlöksfärskost och oxalis

6 portioner

Du behöver:

3 skivor baguette
1 vitlöksklyfta
100 g naturell färskost

Garnering:

Oxalis eller andra ätbara örter olivolja

Gör så här:

  1. Stansa ut 6 små rundlar ur brödet, använd gärna ett litet glas. Du kan eventuellt rosta brödet i brödrost eller i stekpanna i lite smör. Spara överblivet bröd till krutonger eller ströbröd.
  2. Pressa vitlöksklyftan och vispa ner i färskosten med elvisp. Bred färskost över brödbitarna och toppa med oxalis. Ringla över lite gräsig olivolja och servera.

Recept och foto: Skovdalnordic.com

Annons