Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Citrussallad med vaniljfraiche

24 nov, 2023 
AvRedaktionen ELLE
Recept på citrussallad med vaniljfraiche
Columbus Leth
En frisk citrussallad med vaniljfraiche är en god, uppiggande dessert med ton av jul.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Krämig mandaringlass med vit chokladsåsBrand logo
Krämig mandaringlass med vit chokladsås

Citrussallad med vaniljfraiche

Skär de sötsyrliga frukterna i tunna skivor och krydda dem med ingefära och kanel.

Annons

4–6 portioner

Du behöver:

2 grapefrukter
4 apelsiner
2 lime
1 granatäpple
2 cm färsk ingefära
2 msk honung
1 nypa mald kanel
5 stjälkar färsk mynta
3 msk osaltade pistagenötter utan skal

Till servering:

2 dl crème fraiche
2 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Skala grapefrukterna, apelsinerna och 1 lime, och skär citrusfrukterna i tunna skivor. Fördela skivorna på ett serveringsfat.
  2. Dela granatäpplet, gröp försiktigt ur kärnorna och strö dem över citrusfrukterna.
  3. Skala ingefäran och riv den fint. Skölj 1 lime och riv den fint. Rör ihop ingefära, limeskal, limesaft, honung och kanel i en liten skål. Häll dressingen över citrusfrukterna.
  4. Skölj myntan, plocka bladen. Grovhacka nötterna. Strö mynta och nötter över citrusfrukterna.
  5. Rör ihop crème fraiche och vaniljsocker i en skål, och servera med fruktsalladen.

Recept: Bitte E:son Forsberg, Linn Grubbström, Skovdal Nordic, Sandra Palmqvist
Foto: Columbus Leth

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons