Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Bjud på skrämmande goda Halloween-tacos

10 okt, 2023 
AvNami Kawakita
Bjud på skrämmande goda Halloween-tacos
Fotostudio
Bus, godis eller tacos? Årets läskigaste familjehögtid står för dörren och den firas med fördel med tacomonster, ostspöken och mumiequesadillas. Bjud in till en kusligt god Halloween!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Rykande margarita till halloweenBrand logo
Rykande margarita till halloween

Halloween har sina rötter i en gammal keltisk högtid som kallades Samhain, som markerade övergången från sommar till vinter och troddes vara en tid då gränserna mellan den döda och levande världen blev suddiga. Människor klädde sig i skrämmande dräkter och tände eldar för att skrämma bort onda andar.

Den 31 oktober varje år infaller Halloween och det första Halloween-firandet man känner till i Sverige skedde i början av 1950-talet då ett par amerikanska gäststudenter arrangerade en Halloween-fest. Idag är Halloween mest känt för sina traditioner som trick-or-treating, där barn klär ut sig i olika kostymer och går från dörr till dörr och ber om godis.

Annons

Det har gått 30 år sedan Santa Maria lanserade sitt ikoniska Tex Mex-sortiment, samtidigt har Halloween på senare år omfamnats rejält i Sverige och seglat upp som en av barnfamiljers och unga vuxnas absoluta favorithögtider. Så vad passar bättre än att sammanföra tacos och Halloween?

Här har Santa Maria har tagit fram en laddning roliga tacotrick för en skrämmande god Halloween!

Mumiequesadillas

Den mumifierade quesadillan skapar halloweenkänsla och mättar de mest lättskrämda! Skär remsor av tortillan och lägg över ostfyllningen. Glöm inte olivögonen!

Mumiequesadillas mättar och skräms på samma gång
Fotostudio
Annons

Monstertacos och DÖDSKALLEGURKOR

Skapa en monstertaco med huggtänder och horn av Santa Maria Taco Shells och tortillachips! Här sätter endast fantasin gränserna. Och kom ihåg – på Halloween finns det bara dödskallegurkor. En favorit hos de modiga och ett måste på tacofesten!

Monstertacos och dödskallegurkor är ju ett måste på Halloween
Fotostudio

Läskiga tortillas

Stansa eller skär ut kusliga former ur tortillas och toppa med allt du älskar!

Ingen tackar nej till läskigt goda tortillas
Fotostudio

Ostspöken

Stansa ut spöken i ostskivor och lägg på tacopajen när det är några minuter kvar av gräddningen!

Annons

Spindelguacamole och spökchips

Gör en guacamole med Santa Maria Guacamole Dip Mix och spindelnätsmönster och stansa ut spöken ur tortillas som rostas i ugnen – ruggigt lätt att fastna i!

Spindelguacamole och spökchips är inget för den lättskrämde
Fotostudio

Kusliga paprikaskallar

Förvandla paprikor till mini-pumpor, fyll med tacofärs och gratinera i ugnen. Vid servering toppas de med krossade nachochips. Läskigt gott!

Förvandla paprikor till kusligt goda dödskallar
Fotostudio

Mer inspiration och recept hittar du här!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons