Bakat ägg med parmesan och spenat
15 mar, 2022
AvDitte Ingemann
Bakat ägg med parmesan och spenat tillsammans med ett riktigt gott bröd är ett måste på helgens brunchbuffé.
Annons
Bakat ägg med parmesan och spenat
Krämigt god brunchrätt.
4 portioner
Du behöver:
75 g fryst bladspenat
4 salladslökar
1 ½ dl vispgrädde
4 msk färskriven parmesan
Salt och nymalen svartpeppar
4 ägg
Till servering:
Riven parmesan
Gott bröd
Gör så här:
- Värm ugnen till 180°. Tina upp den frysta spenaten och sila bort vätskan i en sil.
- Ansa salladslöken och skär i tunna skivor. Blanda spenat och salladslök med grädde och riven parmesan i en skål. Krydda med salt och peppar. Fördela blandningen i 4 ugnsfasta portionsformar.
- Knäck försiktigt ner ett ägg i varje form. Strö lite extra salt över och häll ev lite extra grädde på toppen. Baka i ugnen i 20–25 minuter, tills äggvitan har satt sig.
- Strö lite parmesan över före servering. Servera gärna med gott bröd till.
Foto: Ditte Ingemann
Annons