Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Bakat ägg med parmesan och spenat

15 mar, 2022
AvDitte Ingemann
Recept på bakat ägg med parmesan och spenat
Bakat ägg med parmesan och spenat tillsammans med ett riktigt gott bröd är ett måste på helgens brunchbuffé.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 tips för en lyxig brunch hemmaBrand logo
4 tips för en lyxig brunch hemma

Bakat ägg med parmesan och spenat

Krämigt god brunchrätt.

Bjud på bakat ägg med parmesan och spenat till brunchen

4 portioner

Du behöver:

75 g fryst bladspenat
4 salladslökar
1 ½ dl vispgrädde
4 msk färskriven parmesan
Salt och nymalen svartpeppar
4 ägg

Till servering:

Riven parmesan
Gott bröd

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 180°. Tina upp den frysta spenaten och sila bort vätskan i en sil.
  2. Ansa salladslöken och skär i tunna skivor. Blanda spenat och salladslök med grädde och riven parmesan i en skål. Krydda med salt och peppar. Fördela blandningen i 4 ugnsfasta portionsformar.
  3. Knäck försiktigt ner ett ägg i varje form. Strö lite extra salt över och häll ev lite extra grädde på toppen. Baka i ugnen i 20–25 minuter, tills äggvitan har satt sig.
  4. Strö lite parmesan över före servering. Servera gärna med gott bröd till.

Foto: Ditte Ingemann

Annons