Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptMat till Valborg

Ärtbiffar med ­zucchinipasta

05 jan, 2024 
AvEva Boström
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på ärtbiffar med zucchinipasta
Lisa Björner
Låt det gröna ta plats på tallriken – ärtbiffar serveras här med zucchinipasta och en otroligt god fetaostsås.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE besöker GondolenBrand logo
ELLE besöker Gondolen

Ärtbiffar med ­zucchinipasta

En rätt som är grön på alla sätt. Zucchinistrimlorna är ett kolhydratsnålt alternativ till pasta.

Goda gröna ärtbiffar med zucchinipasta
Ärtbiffar med squashpastaLisa Björner
Annons

4 portioner

Du behöver:

400 g kokta kikärter
3 dl edamamebönor eller gröna ärter, frysta
1 ägg
2 msk potatismjöl
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk spiskummin
2 msk olja
2 zucchini
100 g grön pesto

Fetaostsås:

150 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt, 10 %

Till servering:

Färsk bladspenat

Gör så här:

  1. Häll av vätskan från kikärterna. Mixa dem med bönorna. Blanda ner ägg, potatismjöl, ­vitlök, salt, peppar och spiskummin. Klicka ut 8 biffar i en stekpanna och stek i olja på medelstark värme tills de får fin färg.
  2. Blanda såsen. Svarva sedan zucchinin i en grönsakssvarv eller skär dem i smala bitar. Blanda rivet med pesto.
  3. Servera biffarna ihop med zucchinipasta, fetaostsås och färsk bladspenat.

Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons