Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Apelsinglaserad julskinka med vaktelägg och senapsmajonnäs

14 okt, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på apelsinglaserad julskinka med vaktelägg och senapsmajonnäs
Bjud på en apelsinglaserad julskinka med vaktelägg och senapsmajonnäs – en uppgraderad variant av en älskad klassiker!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
9 goda och lyxiga efterrätter till julbordetBrand logo
9 goda och lyxiga efterrätter till julbordet

Apelsinglaserad julskinka med vaktelägg och senapsmajonnäs

Uppdatera griljeringen med apelsin!

Så gör du en apelsinglaserad julskinka med vaktelägg och senapsmajonnäs

15 bufféportioner

Du behöver:

1 färdigkokt julskinka, 1 kg

Griljering:

1 apelsin, finrivet skal och saft
1 msk dijonsenap
2 msk rörsocker

Till servering:

18 vaktelägg
1 dl majonnäs
4msk sötstark senap
150 g potatischips
Nymalen svartpeppar
½ kruka gräslök

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 235°. Koka upp apelsinsaft, -skal, senap och socker. Låt sjuda några minuter tills det får en tjock, trögflytande konsistens. Putsa skinkan om fettranden är tjock, pensla blandningen på ovansidan av skinkan. Griljera mitt i ugnen ca 10 minuter tills ytan fått fin färg.
  2. Koka vakteläggen i 4–5 minuter i en kastrull. Rör ihop majonnäs och senap i en skål, peppra och strö över klippt gräslök. Skär skinkan i tunna skivor. Servera tillsammans med vaktelägg, senapsmajonnäs och chips.

Recept: Linn Grubbström, Skovdal Nordic Foto: Skovdal Nordic, Betina Hastoft, Martin Tanggaard

Annons