Apelsinglaserad julskinka med vaktelägg och senapsmajonnäs
14 okt, 2021
AvRedaktionen ELLE
Bjud på en apelsinglaserad julskinka med vaktelägg och senapsmajonnäs – en uppgraderad variant av en älskad klassiker!
Annons
Apelsinglaserad julskinka med vaktelägg och senapsmajonnäs
Uppdatera griljeringen med apelsin!
15 bufféportioner
Du behöver:
1 färdigkokt julskinka, 1 kg
Griljering:
1 apelsin, finrivet skal och saft
1 msk dijonsenap
2 msk rörsocker
Till servering:
18 vaktelägg
1 dl majonnäs
4msk sötstark senap
150 g potatischips
Nymalen svartpeppar
½ kruka gräslök
Gör så här:
- Sätt ugnen på 235°. Koka upp apelsinsaft, -skal, senap och socker. Låt sjuda några minuter tills det får en tjock, trögflytande konsistens. Putsa skinkan om fettranden är tjock, pensla blandningen på ovansidan av skinkan. Griljera mitt i ugnen ca 10 minuter tills ytan fått fin färg.
- Koka vakteläggen i 4–5 minuter i en kastrull. Rör ihop majonnäs och senap i en skål, peppra och strö över klippt gräslök. Skär skinkan i tunna skivor. Servera tillsammans med vaktelägg, senapsmajonnäs och chips.
Recept: Linn Grubbström, Skovdal Nordic Foto: Skovdal Nordic, Betina Hastoft, Martin Tanggaard
Annons