Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

AIRA tilldelas sin andra stjärna i Guide Michelin

13 jun, 2023 
AvNami Kawakita
AIRA tilldelas sin andra stjärna i Guide Michelin
AIRA tilldelades sin första stjärna i Guide Michelin redan inom ett år efter öppning. Nu har Tommy Myllymäki och hans hårt arbetande team tagit emot sin andra stjärna!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Hedda Stiernstedts smultronställen i StockholmBrand logo
Hedda Stiernstedts smultronställen i Stockholm

2020 slog Tommy Myllymäki upp dörrarna till sin gastronomiska destination AIRA och möttes då av en värld med corona och restriktioner. Mot alla odds så gick satsningen vägen och redan inom ett år tilldelades restaurangen sin första stjärna i Guide Michelin. Här möts gästerna av en magisk utsikt, fantastisk service och mat av allra högsta klass.

På AIRA möts gästerna av fantastisk service och mat av allra högsta klass.

Det var under kvällens nordiska Michelin Guide Ceremony 2023 i Åbo som det stod klart att AIRA även tilldelas en högt eftertraktad andra stjärna och kan nu stolt titulera sig som en av endast tre restauranger i Sverige med två stjärnor. De andra två är Aloë i Stockholm och Vollmers i Malmö.

Annons

Sveriges enda restaurang med tre stjärnor, vilket är den finaste utmärkelsen en restaurang kan få, är Frantzén i Stockholm. Hit strävar såklart även AIRA och med sitt exceptionella kök känns det inte alls långt borta.

Det känns inte otänkbart att AIRA kommer knipa en mycket eftertraktad tredje stjärna i framtiden.

– Hela teamet på AIRA är otroligt upprymda och glada över våra två stjärnor! Det har verkligen varit en laginsats och väldigt mycket hårt arbete för att bli erkända som en av de ledande gastronomiska destinationerna i Stockholm. Vi vill tacka alla våra gäster, vår personal och våra partners för all stöttning på resan under de här tre första åren. Teamet är tillbaka i restaurangen efter ceremonin, och vi ser fram emot att fortsätta den här resan mot ytterligare gastronomisk excellens. Det finns ju faktiskt en till stjärna att sikta mot! säger Tommy Myllymäki och Pi Le, kockar och delägare på AIRA.

Ett stolt och hårt arbetande team på AIRA tog emot sin andra stjärna i Guide Michelin
Ett stolt och hårt arbetande team på AIRA tog emot sin andra stjärna i Guide Michelin

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons