Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

4 korvar med goda toppings

06 jul, 2018
AvRedaktionen
Korvar med goda toppings.
Senap och ketchup i all ära, men om du toppar korven med hemmagjord karamelliserad lök, pickle relish, tomatsalsa eller krämig jalapenoslaw kommer du garanterat att ta den till nya höjder.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

1. Karamelliserad lök

4 personer

Tid: 15 minuter

Så enkelt och så gott! Passar även på burgare, mums.

Du behöver:

4 grillkorvar

4 korvbröd

Karamelliserad lök:

2 gula lökar

1 msk smör

2 msk socker

2 msk balsamvinäger

120 g bacon

Gör så här:

Strimla lökar och stek dem i smör tills de börjar få färg. Sänk värmen, strö över socker och häll på balsamvinäger. Låt småkoka i cirka 3 minuter eller tills löken blivit mjuk och vinägern kokat in. Knaperstek bacon och klipp i mitar. Servera till hotdogs.

2. Pickle relish

4 personer

Tid: 10 minuter + 1 dygn för att dra

Det sötstarksyrliga i den här relishen är alldeles underbar till något rökigt, grillat.

Du behöver:

4 korvar med hög kötthalt

4 korvbröd

Relish:

3 saltgurkor

10 cornichoner

1 tsk senapsfrö

1 tsk honung

1 tsk äppelcidervinäger

Gör så här:

Hacka saltgurkor fint och blanda med hackade cornichoner, senapsfrö, honung och äppelcidervinäger. Lägg i en skål och täck över. Låt helst dra i kylen i ett dygn innan servering. Servera till korv med hög kötthalt.

Annons

3. Tomatsalsa

4 personer

Tid: 15 minuter

Söta tomater och sojabönor passar ihop.

Du behöver:

4 lammkorvar

4 korvbröd

Salsa:

1 msk rapsolja

400 g kvisttomater

2 dl sojabönor

1 dl hackad koriander

1/2 rödlök (hackad)

2 salladslökar (hackade)

1/2 lime, saft och rivet skal

salt och peppar

Gör så här:

Rosta tomater, bönor, koriander och lökar lätt i rapsolja i en panna tills det blir varmt. Smaka av med lime, salt och peppar. Servera till korven.

4. Krämig jalapeñoslaw

4 personer

Tid: 10 minuter

Coleslaw är nästan ett måste till grillat.

Du behöver:

4 chorizokorvar

4 korvbröd

Slaw:

2 morötter (strimlade)

200 g vitkål (strimlad)

5 bitar inlagd jalapeño (hackade)

3 msk majonnäs

1 msk crème fraiche

1/2 lime, saften

salt, peppar och socker

1 msk pumpafrön eller solrosfrön

Gör så här:

Blanda morötter och vitkål med jalapeño, majonnäs, crème fraiche och limesaft. Smaka av med salt, peppar och socker. Grilla korven, servera i bröd med coleslaw, toppa med frön.

Läs också: 7 geniala tips som gör varmkorven till något extra

4 korvar med goda toppings. Foto: Lina Östling
4 korvar med goda toppings. Foto: Lina Östling

Av: Lotten Sundgren
Foto: Lina Östling

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons