4 korvar med goda toppings
1. Karamelliserad lök
4 personer
Tid: 15 minuter
Så enkelt och så gott! Passar även på burgare, mums.
Du behöver:
4 grillkorvar
4 korvbröd
Karamelliserad lök:
2 gula lökar
1 msk smör
2 msk socker
2 msk balsamvinäger
120 g bacon
Gör så här:
Strimla lökar och stek dem i smör tills de börjar få färg. Sänk värmen, strö över socker och häll på balsamvinäger. Låt småkoka i cirka 3 minuter eller tills löken blivit mjuk och vinägern kokat in. Knaperstek bacon och klipp i mitar. Servera till hotdogs.
2. Pickle relish
4 personer
Tid: 10 minuter + 1 dygn för att dra
Det sötstarksyrliga i den här relishen är alldeles underbar till något rökigt, grillat.
Du behöver:
4 korvar med hög kötthalt
4 korvbröd
Relish:
3 saltgurkor
10 cornichoner
1 tsk senapsfrö
1 tsk honung
1 tsk äppelcidervinäger
Gör så här:
Hacka saltgurkor fint och blanda med hackade cornichoner, senapsfrö, honung och äppelcidervinäger. Lägg i en skål och täck över. Låt helst dra i kylen i ett dygn innan servering. Servera till korv med hög kötthalt.
3. Tomatsalsa
4 personer
Tid: 15 minuter
Söta tomater och sojabönor passar ihop.
Du behöver:
4 lammkorvar
4 korvbröd
Salsa:
1 msk rapsolja
400 g kvisttomater
2 dl sojabönor
1 dl hackad koriander
1/2 rödlök (hackad)
2 salladslökar (hackade)
1/2 lime, saft och rivet skal
salt och peppar
Gör så här:
Rosta tomater, bönor, koriander och lökar lätt i rapsolja i en panna tills det blir varmt. Smaka av med lime, salt och peppar. Servera till korven.
4. Krämig jalapeñoslaw
4 personer
Tid: 10 minuter
Coleslaw är nästan ett måste till grillat.
Du behöver:
4 chorizokorvar
4 korvbröd
Slaw:
2 morötter (strimlade)
200 g vitkål (strimlad)
5 bitar inlagd jalapeño (hackade)
3 msk majonnäs
1 msk crème fraiche
1/2 lime, saften
salt, peppar och socker
1 msk pumpafrön eller solrosfrön
Gör så här:
Blanda morötter och vitkål med jalapeño, majonnäs, crème fraiche och limesaft. Smaka av med salt, peppar och socker. Grilla korven, servera i bröd med coleslaw, toppa med frön.
Läs också: 7 geniala tips som gör varmkorven till något extra
Av: Lotten Sundgren
Foto: Lina Östling