Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

10 mat- och dryckesnyheter som gör våren ännu godare

27 feb, 2024 
AvNami Kawakita
10 mat- och dryckesnyheter som gör våren ännu godare
Coca-cola som smakar K-Pop, ramen på nolltid, nya godisfavoriter och mer havre till folket – här vårens nyheter du absolut inte vill missa!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE besöker GondolenBrand logo
ELLE besöker Gondolen

1. Ramen på nolltid

God ramenbuljong på nolltid med nya Kikkoman Ramen Shoyu soppbas

Ingen har undgått den ramenfeber som råder, vi kan bara inte få nog av den japanska nudelsoppan. Och visst, det är otroligt att koka sin egen buljong men helt ärligt – hur hinner man? Den umamirika buljongen kräver tid och skicklighet vilket gör den annars snabba rätten mer utmanande. Vill man inte använda sig av de färdiga paketen med kryddpåse så lanseras nu lösningen – Kikkoman Ramen Shoyu soppbas.

Annons

Den veganska soppbasen med soja blandas med kokande vatten för att skapa den perfekta buljongbasen på nolltid. Toppa nudlarna med dina favorittillbehör, här är det bara fantasin som sätter gränser. Du kan variera din ramen i all oändlighet!

2. Fruktigt i godishyllan

Mycket gott godis från Cloetta och Malaco
Sara Furin

Lagom till att vårvärmen försiktigt smyger sig på så kommer inte mindre än fyra fruktiga godisnyheter! Polly Tropical, en tropisk mix av härligt sega skumtoppar med smak av persika, passionsfrukt och apelsin och Läkerol Strawberry som är sommar i en liten ask. Malaco bjuder på två festliga nyheter – Gott & Blandat Juicy Giants, en mixpåse med sötsyrligt sockrade vingummi i större storlek och de syrligt sockrade godisstrimlorna Strimler med smak av Tutti Frutti och Jordgubb. Båda nyheterna är helt veganska, palmoljefria och utan artificiella färgämnen

Annons

3. Juice för finsmakaren

God Morgon Selected Blends fortsätter leverera nya smaker

God Morgon Selected Blends består av noga utvalda smakkombinationer av hög kvalitet, något som gett konsumenterna en möjlighet att prova något nytt och våga tänka utanför boxen. Den tidigare Limited Edition-favoriten Selected Blend Mango Raspberry var en succé och blir nu en del av det ordinarie juicesortimentet. Den får sällskap av en ny spännande smak – Selected Blend Strawberry Guava. Kombinationen av milda äpplen, söta jordgubbar och frisk guava ger en exotisk smak som för tankarna till en varmare plats. Ett givet sällskap till långfrukosten eller helgens brunch!

Annons

4. Framtidens veganska hamburgare

Marcus Samuelsson och Peas of Heaven har skapat framtidens veganska hamburgare

– Från Harlem till Härryda har vi utvecklat Sveriges godaste veganska burgare, säger stjärnkocken Marcus Samuelsson.

Entreprenören Marcus Samuelsson ingår i ett partnerskap med det framstående svenska plantbaserade livsmedelsföretaget Peas of Heaven och tillsammans har de nu lanserat sin första produkt – MBoom Burger. Det här är en revolutionerande vegansk hamburgare gjord på ärtor och svamp och finns exklusivt på Bastard Burgers. Lanseringen av MBoom Burger markerar starten på ett långsiktigt partnerskap mellan Peas of Heaven och Marcus Samuelsson med förhoppningen om att utveckla fler växtbaserade produkter. Den här burgaren måste du prova!

Annons

5. Klassisk choklad i ny tappning

Fazer Ögon kommer äntligen med en choklad som ska ätas direkt

Fazer Ögon har du garanterat sett i bakhyllan och den har gett smak åt många bakverk genom tiderna. Nu kommer de klassiska ögonen att pryda två nya chokladkakor – men inte för bakning, utan för att ätas direkt!

Chokladkakorna kommer i två varianter – mjölkchoklad med mintfyllning och mjölkchoklad med apelsinfyllning, dessa är definitivt go to-valet när man varken har tid eller ork att baka men ändå är sugen på något gott!

Annons

6. Coca-cola med smak av K-pop

Coca-Cola Creations får smak inspirerad av K-Pop-fansen
Sofia Pääkkönen

Få fans är så dedikerade som K-Pop-fansen – just därför har K-Pop fått sätta smak på årets första Coca-Cola Creations! Här möter den klassiska smaken av uppfriskande Coca-Cola en fruktexplosion, en smak som ska påminna fansen om den glädje de kände när de upplevde magin bakom K-Pop för första gången och är en hyllning till deras hängivenhet.

För den som inte kan få nog av K-Pop så öppnar en K-Wave Hall Pop-up i centrala Stockholm, där du bokstavligen kan stiga in i en värld av koreansk popkultur. En neonfylld, koreansk arkadmiljö fylld av nöjen, musik och retrospel. K-Wave Hall kommer vara öppen från fredag 19 april till söndag 21 april på Sergelgatan 14 i Stockholm.

Annons

Från och med vecka 16 hittar du Coca-Cola K-Wave Zero Sugar i butik och säljs i begränsad upplaga så länge lagret räcker.

7. Proteinrika mellanmål

Arla lanserar ett nytt varumärke med proteinrika produkter

Vi är många som kämpar med att få i oss tillräckligt med protein och letar efter enkla sätt att fylla på proteinförrådet under dagen. Till vår stora glädje kommer nu Arla med ett nytt varumärke med flera proteinrika produkter i form av shakes, mjölkdrycker och puddingar.

Annons

Arla Protein Shakes finns i de alltid uppskattade smakerna Choklad, Vanilj och Jordgubb & Hallon och innehåller 25 gram protein per förpackning. Arla Protein Mjölkdryck finns i smakerna Vanilj och Blåbär och innehåller 26 gram protein per förpackning. Arla Protein Pudding finns i smakerna Hasselnöt Latte, Salt Karamell och Choklad, lätta att ta med för ett smidigt mellanmål eller som dessert för den sötsugna. De har en krämig konsistens och varje bytta är laddad med 20 gram protein. Perfekt för den som vill ladda upp med protein på språng!

8. Skumbar havredryck

Barista delight är Oddlygoods nya, lätt havredryck till kaffet

Kaffeälskare, se hit! Har du letat efter ett växtbaserat alternativ att skumma? Oddlygoods Barista Delightär en skumbar havredryck med endast 1,5% fett. Den är ett utmärkt alternativ att ha i alla typer av kaffe – oavsett om den serveras skummad, varm eller kall. När det gäller havre går Oddlygood all in – den nya havredrycken är gjord på glutenfri havre och de använder allt havremjöl, inget går till spillo. Det är det som ger havredryckerna dess krämigt lena smakupplevelse samtidigt som matsvinnet minimeras. Win win, säger vi!

Annons

9. Tortilla rik på fiber

Tortilla Oat Wraps är en ny tortilla gjord på havre

Håller i er, nu blir det ännu mer havre! Tortilla som tortilla? Nej, inte om du frågar Santa Maria. Tacomyset är ett konstant inslag i våra liv och wrapstrenden växer sig allt starkare så nu presenterar Santa Maria ett nytt alternativ – Tortilla Oat Wraps. Den nya tortillan är baserad på havre och rik fiber, den är bakad utan gluten (men kan dock innehålla spår av det).

Fyll dem med fisk, kyckling eller bönor och säsongens grönsaker och du har en perfekt måltid på språng! Ett gott, mjukt tillskott i tacohyllan!

Annons

10. Spännande nytt i lösgodishyllan

CandyKing lanserar massa nyheter i lösgodishyllan

Nu trillar hela sex sprillans nya lösgodisbitar in i godishyllan! I en perfekt mix av sött, salt, frukt och choklad presenterar CandyKing årets höjdpunkter. Älskar du lakrits är det Salta Diamanter du ska testa, en gnistrande lakritsskatt och för den som önskar något sött är Mini Orca med läcker bubbelgumsmak ett utmärkt alternativ. Den omåttligt populära lilla pralinen Center kommer här i en modern twist med havssalt och Fruity Numbers är precis vad det låter som – godissiffror med smak av banan, päron, persika, tutti-frutti och bubbelgum gör helt plötsligt matematik lite mer älskvärt. Men de krispiga choklad- och apelsindrömmen Orange Jazzies har blivit redaktionens favorit. Vilken testar du först?

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons