Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

10 julklappstips till den matintresserade

14 nov, 2023 
AvNami Kawakita
10 julklappstips till den matintresserade
Letar du efter en julklapp till den matintresserade? Vi på ELLE mat & vin delar med oss av ett par julklappar vi mer än gärna hade hittat under granen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Unboxing: MR Cakes adventskalenderBrand logo
Unboxing: MR Cakes adventskalender

Än är det ett tag kvar tills julen är här men kanske har stressen över julklappar börjat smyga sig på. Vem ska få vad? Det är den eviga frågan. Alla känner vi någon vars hjärta klappar lite extra för mat och dryck, och visst är vi på ELLE mat och vin kanske är lite partiska nu, men matälskarna är ju de enklaste att köpa julklappar till! Det bästa med att ge bort något som går att äta, dricka eller laga är ju att givaren själv med största sannolikhet får vara med och ta del av godsakerna i framtiden! Win win, säger vi!

Annons

Till kaffenörden:

Hitta din inre barista!

Om du eller någon du känner älskar kaffe så är en maskin från Nespresso ett måste

Oavsett om du vill ha en slät kopp kaffe med perfekt créma eller en fluffig latte med mycket skummad mjölk så spana in Nespressos kaffemaskiner – här finns verkligen något för alla! För kaffenörden så kanske Vertuo Creatista kan vara något. Nespressos mest populära och ikoniska kaffemaskin, Creatista, lanseras nu för Vertuo-systemet. Maskinen, som redan är en favorit bland hemmabaristor kommer nu även att vara tillgänglig för de större Vertuo-kapslarna, vilket gör att den kan brygga allt från en enkel espresso till en hel kanna med bara ett knapptryck.

Annons

Läs mer och hitta en perfekt kaffemaskin här!

Exklusiv espresso

Bjud på exklusivt kaffe i vacker design

Om en kaffemaskin med kapslar känns alldeles för modernt så är Moka express vad du söker. Moka Express har alltid varit en obestridd ikon för italiensk stil lagom till jul dyker den upp i en exklusiv Dolce&Gabbana-utgåva. I serien ingår mokabryggare, kaffekoppar, burk och kaffe – ett stilrent tillskott i alla kök!

Till vinfantasten:

Ta tillvara på vinet

Håll öppnat vin fräscht en lång tid med en Coravin

Coravin öppnar upp för möjligheten att prova fler viner utan att det som blir över går till spillo. Den unika teknologin förhindrar att syre kommer i kontakt med vinet. En nål förs mjukt genom korken, extraherar vinet och ersätter det med argongas. När nålen tas bort, sluts korken och återgår till sin normala form. Det gör det möjligt för vinet att bibehålla samma kvalitet som den dag det buteljerades, i månader eller till och med år framöver! Prova vin och minska svinn – kan det bli bättre?

Annons

Köp din Coravin här.

Allt du skulle vilja veta om CHAMPAGNE

Richard Julin och Björnstierne Antonssons bok Allt du skulle vilja veta om champagne och lite till

Champagnekungen Richard Juhlin berättar allt du behöver veta om champagne! Det här är en liten bok med mycket innehåll – genom bokens 10 kapitel får du lära dig grunderna i champagnetillverkning, godbitar ur champagnens historia och vilken roll champagne har spelat i till exempel film och musik. Dessutom får du lära dig hur du ska hälla upp champagne på bästa sätt och hur du egentligen ska göra när du får testa vin på restaurang. Boken släpps den 22 november.

Annons

Till finsmakaren:

Passion på flaska

Ron Zacapas La Pasion är en fin present till den som gillar rom

Den utsökta guatemalanska romen, Ron Zacapa, presenterar nu La Pasión – The Passion Cask, den fjärde och sista varianten i den exklusiva serien ’Heavenly Cask’, som under fyra år introducerat tolkningar på den prisbelönta Zacapa 23. La Pasión – The Passion Cask är som gjord för alla rom-konnässörer och för alla som vill pröva på en exklusiv romupplevelse från Guatemala.

La Pasión – The Passion Cask (41531) kommer att finnas tillgänglig från den 10 november hos Systembolaget.

Annons

Finwhisky

Ge bort en fin flaska Ardbeg whisky

På ön Islay utanför Skottlands västkust produceras den mest smakrika och rökiga whiskyn och en riktigt fin whisky är en gåva som alltid är uppskattad. Uigeadail är en klassiker från Ardbeg. Namngiven efter destilleriets vattenkälla med en smak av sötma, kryddighet och djup rökighet. An Oa är en blandning av olika fat, som söta Pedro Ximenez fat med kryddig bränd ek och intensiva bourbonfat. Denna whisky kombinerar en kraftig rökighet styrka med en sammetslen sötma. Två prisvärda varianter som passar att ge den som har allt!

Annons

Ardbeg Uigeadail (10407) kostar 699 kr och Ardbeg An Oa (86067) kostar 589 kr.

Till matlagaren:

Skapa magi i köket

En traktörpanna är ett måste i alla kök

En traktörpanna hör hemma i alla kök! Stek kyckling, bräsera kött eller sautera grönsaker – traktörpannan klarar av jobbet. Eva Solos stilrena traktörpanna har en keramisk beläggning som gör att maten inte bränner fast i botten och beläggningen tål upp till 400°C, vilket gör att den med fördel kan användas i ugnen.

Annons

Det vilda smörgåsbordet

Inspirerande kokbok av Gert Klötzke och Niclas Wahlström – Det vilda smörgåsbordet

Det är titeln den här kokboken av kockarna Gert Klötzke och Niclas Wahlström. Här bjuds vi på ett smörgåsbord fyllt av viltkött, vildfågel, insjöfiskar och råvaror från skogen. Ta del av närmare 150 recept med närproducerade och klimatsmarta råvaror som på många sätt är världsunika och ett svenskt kulturarv. Med ett fokus på hållbarhet kan det inte bli mer klimatsmart än att använda utsökta lokala råvaror. Läsaren får även tips på hur man saltar, gravar och röker mat samt hur man gör korv, paté och lägger in sill. Det här är verkligen en bok för den som är nyfiken i köket!

Annons

Matlagning på mästerkocksnivå

Än är det inte försent att hoppa på trenden att skaffa en airfryer

Ja, airfryern har varit på tapeten ett bra tag nu och med all rätta! Idag är airfryern inte bara en köksmaskin – den är synonym med enkel, lustfylld och hälsosam matlagning. Airfryern har blivit ett oumbärligt redskap för dem som älskar att testa nya recept och vill avancera sin matlagningsteknik, som för den totala nybörjaren i köket. En nymodern klassiker i svenska hem!

Kål hela året

Siri Barjes kokbok Kål hela året

Ett sextio recept långt kärleksbrev från Siri Barje. Med den här boken vill Siri ge upprättelse till den underskattade och missförstådda grönsaken kål! Det är ingen hemlighet att kål är packade med nyttigheter, anses stärka immunförsvaret och går att servera på så många sätt. Uppdelat på fyra årstider får vi ta del av Siris bästa recept på just kål. Det blir kål till allt från stora festmiddagar och snabba luncher – till och med till frukost!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons