Populärt: SerietipsTrenderFilmtipsIntervjuer

5 skönhetsrutiner som håller dig fräsch i sommar

01 aug, 2016 
Sol och värme är underbart för själen, men inte lika bra för hud och hår. Här är tipsen och produkterna som håller dig på topp resten av sommaren.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Solkysst och fräsch hör sommaren till. Dessvärre kan årets härligaste veckor påverka dig på ett negativt sätt med solsvedd hud, kvisslor och kluvna hårtoppar som resultat.

Men misströsta inte, vi har skönhetstipsen som garanterat gör susen.

1. Återfukta

Sol, havsvatten och alkohol är tre faktorer som kan göra oss uttorkade sommartid. Drick därför mycket vatten och använd skonsamma hudvårdsprodukter – gärna med solskyddsfaktor i. Smörj också in både ansikte och kropp med fuktkräm efter en dag i solen.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Även håret kan upplevas som torrare än vanligt, så byt ut ditt vanliga schampo och balsam mot en produkt som är extra återfuktande.

2. Skydda

Förutom att solens strålar kan göra dig svedd och bränd fungerar de även nedbrytande för hudens kollagenproduktion, vilket gör att elasticiteten på sikt försvinner och huden åldras i förtid.

Ha som rutin att smörja in dig med solskydd när du vet med dig att det väntas en heldag utomhus. Och glöm inte att återapplicera skyddet under dagen.

Annons

3. Låt håret vila

Precis som för huden är sol och bad uttorkande även för håret – och konditionen blir knappast bättre av värme från hårfön och stylingtänger.

Om du kan, låt gärna bli att styla håret alltför mycket. Det är trots allt inte för intet som slarviga knutar, bohemiska flätor och rufsiga saltvattenlockar är favoritfrisyrerna under sommaren.

4. Rengör dagligen

Värme gör att porerna öppnar sig och smuts kan fall ner och täppa till – med finnar och kvisslor som resultat.

Se till att sköta din hudvårdsrutin även på sommaren och var extra noggrann med rengöring, exfoliering och vårdande produkter.

5. Välj rätt smink

Med rätt produkter kan det faktiskt vara bättre att sminka sig än att låta bli – även om vi kanske inte rekommenderar full makeup för en dag på stranden.

Mineralsmink är alltid att föredra då det lägger sig på ytan istället för att falla ner i porerna när du svettas. Dessutom innehåller många mineralprodukter naturligt solskydd. Titta efter zink- och titaniumoxid i innehållsförteckningen.

Annons

Läs också: Därför ska du bära smink i solen – makeuptips för en fräschare sommar

Produkterna du behöver för en fräschare sommar

Schampo och balsam, Maria Nila Head & Heal, 119 kr

Färgbervarande schampo och balsam i smidig resestorlek. Produkterna innehåller vårdande, reparerande och återfuktande ingredienser som stimulerar hårtillväxten och motverkar torr hårbotten.

care-heal-shampoo-balsam

Återfuktande läppbalsam, Eos lip balm Honeysuckle Honeydew, 89 kr

Läppbalsam rikt på E-vitamin, mjukgörande sheasmör och jojobaolja.

Stylingspray, Got2b, Made4mess Sculpting Spritz, 69 kr

Spray som ger håret slarviga vågor med textur och en rufsig effekt, utan att det ser stelt ut.

Schwarzkopf

Mineralfoundation, Sunforgettable Brush on sunscreen, Colorescience, 515 kr

Lätt foundation med SPF 30 eller 50 i smidig förpackning med borstapplikator. Den vattenresistenta formulan kan appliceras ovanpå den vanliga makeupen eller som den är.

Solkräm för ansiktet, Aco Hydrating Face Sun Cream SPF 50+

Solkräm speciellt framtagen för ansiktet med SPF 50. Den återfuktande krämen går snabbt in i huden och skyddar på djupet utan att täppa till.

ACO_Sun_Face_SPF50_50ml

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons