Annons

Annons

Kvinnan som gett inspiration till Beyoncés Lemonade gästar SverigeNästa vecka drar filmfestivalen CinemAfrica igång. Festivalen gästas, bland annat, av Julie Dash, kvinnan som gjort filmen Daughters of the Dust, från vilken Beyoncé hämtat inspiration till Lemonade.

I år går CinemAfrica Filmfestival, en av Europas största festivaler för afrikansk film, av stapeln för 19:e gången. På tisdag, den 22 februari, är det stor invigningsfest på biograf Park i Stockholm.

Över 60 filmer kommer att visas under festivalen och programmet rymmer bland annat en en filmfrukost med temat African American Excellents, där två av 2016 års mest omtalade dokumentärfilmer visas: And Still I Rise och I Am Not Your Negro.

Annons

Festivalen kommer dessutom att ha en kortfilmssektion med unga, nya, afrosvenska filmskapare och en kväll med musikkollektivet RMH (Erik Lundin, Cherrie, Silvana Imam) fylld av musik, film och mat i somalisk anda där den amerikansk-somaliska filmen A Stray visas.

Daughters of the dust.

Daughters of the dust.

Bland festivalens gäster märks, bland andra, amerikanska Julie Dash, kvinnan bakom Sundance-nominerade indieklassikern Daughters of the Dust från 1991.

Med sitt filmskapande har hon påverkat många världen över, senast Beyoncés visuella album Lemonade, en film som hämtat stor inspiration från just Daugh­ters of the Dust.

julie-dash

Hela programmet hittar du här. 

Foto Stella Pictures, CinemAfrica

Känner du dig stressad? Lär dig hantera din stress med ny digital kurs!

Lär dig hantera din stress genom webbkursen "Stressa mindre - lev mer"!

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför erbjuder ELLE nu i samarbete med MåBra en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.

Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.

"Stressa mindre – lev mer" är fantastiskt bra! Jag har precis varit väldigt stressad i jobbet, men tack vare denna kurs har jag bromsat i tid, innan det gått för långt”

Therese Lennartsson, Helsingborg, kursdeltagare.

”Jag tycker att kursen är väldigt bra! Jag har rekommenderat den till flera av mina patienter."

Andy Smith, fysioterapeut på Ekeby hälsocenter, Uppsala.

Du får bland annat:

  • Hjälp att känna igen och hantera stress
  • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers
  • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret
  • Övningar i andning, mindfulness och acceptans
  • Övningar i meditation och kroppskännedom
  • Djupavslappning före läggdags
  • Video med yinyogapass som släpper spänningar
  • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler

Just nu endast 199 kronor – läs mer och börja direkt här!

(50)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 
Annons

Laddar