Annons

Annons

Kvar i stan? Här kan du fira midsommar i StockholmFira in midsommaren med dans, musik och god mat – även i stan. Här är midsommarfirandena för dig som firar högtiden i Stockholm.

Midsommar är möjligtvis den mest uppskattade högtiden i Sverige och många beger sig ut till landstället för att fira med släkt och vänner. Men helt still kan inte samhället stå, även om det är midsommar.

Annons

Är du kvar i stan eller kanske fast på jobb hela helgen? Här är elva olika midsommarfiranden i Stockholm.

LÄS OCKSÅ:

8 SISTA MINUTEN-TIPS INFÖR MIDSOMMAR

7 VACKRA DUKNINGAR TILL MIDSOMMARFESTEN

MIDSOMMAR FÖR NYBÖRJARE – PRECIS SÅ ÄR DET

Innanför tullarna

1. Midsommar på Skansen

En populär klassiker som varar i dagarna tre. På Skansen finns allt du behöver för den rätta midsommarkänslan: dans och lek runt majstången, björklövskransar, marknad, gulliga djur och folkdans.

2. Midsommar på Mosebacketerrassen

Fira högtiden med en twist på Mosebacketerrassen den 23 juni. Södra Teatern anordnar ett firande med midsommarmeny, musik, lekar samt ringdans som leds av dragshowartisten Miss Inga och Södra Teaterns tyskbördiga VD Ingmari ”Helga” Pagenkemper.

I Skärgården

3. Midsommar på Fjäderholmarna

Ett perfekt alternativ för dig som vill ha en midsommar i skärgården, men som inte har tid att ta dig långt ut. På Fjäderholmarna anordnas midsommarfirande fredagen den 23 juni. Det ordnas bland annat dans kring midsommarstången, tipspromenad och fiskdamm.

4. Midsommar i Stockholms skärgård

Ute i Stockholms skärgård anordnas flera midsommarfiranden. På Djurönäset hotell och konferens anordnas både midsommarsillunch och midsommarmiddag. I Sandhamn dukar Sandhamn Seglarhotell upp till lunch, dans och fest. På ängen nedanför Grinda Wärdshus kläs midsommarstången innan det är dags för traditionell dans.

Norr om stan

5. Midsommar i Täby

Norr om Stockholm city i Rönninge by i Täby anordnas ett midsommarfirande i lantbruks- och kulturmiljö. På schemat står kransbindning, musik, dans runt majstången samt lekar och andra aktiviteter i den mysiga miljön.

Söder om stan

6. Midsommar i Vintervikens Trädgård

Fira in midsommaren den 23 juni i Vintervikens Trädgård i Hägersten, strax utanför tullarna. Det traditionsenliga firandet äger rum på en äng och på plats finns både café och midsommarbuffé. Egen picknick är inte tillåten på ängen eftersom den är reserverad för firandet.

7. Midsommar på Farsta Gård

I Farsta arrangeras ett traditionsenligt midsommarfirande på Farsta Gård. Mellan 12.00 och 16.00 på fredagen anordnas dans och lekar runt midsommarstången.

Väster om stan

8. Midsommar i Akalla By

Fredagen den 23 juni anordnas midsommarfirande i Akalla by, väster om Stockholm. Majstången kläs, reses och dansas kring och dessutom finns det underhållning och aktiviteter för barnen.

Öster om stan

9. Midsommar på Lidingö

På Lidingö anordnas ett midsommarfirande vid Kyrkvikens strand nedanför Lidingö kyrka. På plats finns midsommarstång, dans och otraditionell midsommarmat. Evenemanget är alkohol- och drogfritt och arrangeras av Nema Problema Foundation som verkar för integration av nyanlända i Sverige.

Känner du dig stressad? Lär dig hantera din stress med ny digital kurs!

Lär dig hantera din stress genom webbkursen "Stressa mindre - lev mer"!

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför erbjuder ELLE nu i samarbete med MåBra en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.

Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.

"Stressa mindre – lev mer" är fantastiskt bra! Jag har precis varit väldigt stressad i jobbet, men tack vare denna kurs har jag bromsat i tid, innan det gått för långt”

Therese Lennartsson, Helsingborg, kursdeltagare.

”Jag tycker att kursen är väldigt bra! Jag har rekommenderat den till flera av mina patienter."

Andy Smith, fysioterapeut på Ekeby hälsocenter, Uppsala.

Du får bland annat:

  • Hjälp att känna igen och hantera stress
  • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers
  • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret
  • Övningar i andning, mindfulness och acceptans
  • Övningar i meditation och kroppskännedom
  • Djupavslappning före läggdags
  • Video med yinyogapass som släpper spänningar
  • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler

Just nu endast 199 kronor – läs mer och börja direkt här!

(105)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 
Annons

Laddar