Annons

Annons

Instagramstjärnans lyxiga helgpannkakor med balsamicobär



Skapa helgkänsla redan under fredagsmorgonen med dessa lyxiga helgpannkakor. Apelsinjuicen ger pannkakorna en saftig smak och med de sötsyrliga jordgubbarna får munnen en rejäl smakupplevelse.

Linda Lomelino är Instagramstjärnan med över 750 000 följare som dagligen ser hennes vackra bilder av bakverk, uppläggningar och serveringar. Hon är även författare och fotograf och har skrivit bland annat kokbocken Lomelinos pajer. Här är receptet på hennes lyxiga helgpannkakor!

Annons

Pannkakor är perfekt till helgfrukost!

Happy Friday feeling – Dutch Baby

”Jag tycker att fredag är den bästa dagen på hela veckan, och det är jag nog inte ensam om att tycka. För att få en riktigt härlig fredagskänsla, varför inte börja dagen på bästa sätt med denna efterrätt… eller frukost, menar jag såklart. Jag älskar ju sötsaker, och får jag välja, så väljer jag alltid något sött på morgonen.”

Gilla ELLE på Facebook

2-4 portioner

Du behöver:

2 ägg
1 msk strösocker
0,75 dl apelsinjuice, Linda har använt God Morgon Organic Orange Juice Nice
0,5 dl mjölk
1,25 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
0,5 tsk vaniljpulver
1 msk smör

Balsamicojordgubbar
200 g färska jordgubbar
1 msk strösocker
1 msk balsamico
0,25 tsk vaniljpulver

Honungsmascarpone
1 dl mascarponeost
1-2 msk flytande honung

Till servering
Florsocker
Färsk mynta

Gör så här:

1. Värm ugnen till 225°C. Blanda ägg och socker i en tillbringare och mixa tills smeten är ljus och pösig med en stavmixer eller blender.
2. Tillsätt juice, mjölk, mjöl, salt och vaniljpulver. Mixa till en slät smet med en stavmixer. Låt smeten vila i rumstemperatur i 20 minuter. Under tiden kan du sätta in en gjutjärnspanna eller ugnsfast form, cirka 20 cm i diameter, på ett galler i nedre delen av ugnen.
3. När smeten har vilat färdigt, ta ut formen ur ugnen (tänk på att den är riktigt varm!), lägg i smör och låt det smälta. Häll smeten i den heta formen och ställ sedan snabbt tillbaka formen i ugnen.
4. Grädda i 18-20 minuter eller tills kanterna på pannkakan är gyllenbruna. Låt svalna lite innan servering.

Balsamicojordgubbar
Skiva jordgubbarna och lägg dem i en skål tillsammans med socker, balsamico och vaniljpulver och rör försiktigt om så att allt blandas väl. Låt stå 10 minuter i rumstemperatur tills jordgubbarna börjar släppa ifrån sig saft.

Honungsmascarpone
Rör ihop mascarpone och honung. Sikta lite florsocker över pannkakan och servera med balsamicojordgubbar och en klick honungsmascarpone. Dekorera eventuellt med några myntablad.

Recept & Foto: Linda Lomelino

(0)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 

Annons

Laddar