Annons

Annons

Har du koll på glasögonmodet genom tiderna?Det här är ett sponsrat inlägg från Synsam – stolt sponsor av ELLE-galan 2017.

Synsam är en av våra sponsorer till ELLE-galan – som i år firar 20-årsjubileum! För att fira tillsammans med oss har de gått igenom de stora glasögontrenderna de senaste 20 åren. Minns du alla bågarna som varit trendigast de senaste två decennierna?

1997 – 2002

Glasögonmodet dominerades av trenderna från det tidiga 90-talet, formen på glas- och solglasögon var fortsatt rektangulära och bågarna var breda. Kate Moss, Calvin Kleins musa under hela 90-talet, bar kattformade bågar i lätt acetat, vilket var en tidstypisk trend. De stora modehusen: Chanel, Prada och Gucci börjar investera mer i sina eyefashion-kollektioner och glas och solglasögon blir allt mer en het modeaccessoar. Johnny Depp bar tonade glas i ett par lätta, tunna bågar något som satte standarden bland kändisar och modeikoner vid millennieskiftet.

swarovski

Swarovski, 1 949 kr, läs mer här >

1997_tonade_glas

Persol, 1 890 kr, läs mer här >

 

2002 – 2007

Det nya decenniet erbjöd ett splittrat och spretigt mode. Prada och Gucci byggde sitt glasögonmode på kupade bågar i beige med guldiga detaljer samtidigt som de överdimensionerade fjärilsformade bågarna sågs flitigt på catwalken, bl.a. hos Versace. Neonfärger blandades med den 70-tals inspirerade ”boho-stilen”, tunikor och broderade kläder matchades med klassiska pilotbrillor.

2002_fjariljformade_1

Dolce & Gabbana, 2 090 kr, läs mer här >

2002_pilot_1

Fellepini, 999 kr, läs mer här >

2002_ray-ban-aviator_2

Ray-Ban, 1 650 kr, läs mer här >

 

2007 – 2012

2008 gjorde Chanel en av sina mest ikoniska solglasögonkollektioner någonsin, runda svarta bågar i sann Jackie O-anda. Victoria Beckham gjorde entré som modeguru och hennes överdimensionerade solglasögon blev snabbt en stark trend. Samtidigt kom de klassiska 50-talsinspirerade Wayfarerbågarna från Ray-Ban tillbaka och fenomenet ”geek-fashion” blev ett faktum både inom glas- och solglasögon.

2007_runda_3

Tom Ford, 2 250 kr, läs mer här >

2007_ray_ban_new_wayfarer

Ray-Ban, 1 649 kr, läs mer här > 

 

2012 – 2017

Under de senaste åren har vi sett en mix av föregående års glasögontrender: pilot-formade glasögon, over-sized-varianter i alla former och inte minst de runda bågarna. Dior skapade 2014 en futuristisk glasögonkollektion där runda bågar pryddes av en metalldetalj ovantill, något som flera designer plockat upp och som vi fortfarande ser som en stark trend. Supermodellen Cara Delevingne blandar gamla stilar med nya och bär tonade pantos med spegelglas.

Modeglas är en växande trend och glasögon håller på att bli mer än ”bara ett hjälpmedel”. Glasögon ger dig karaktär och förstärker dina stilar. Glöm att ha bara ett par! Variation och mix and match är det som gäller.

2012_fellepini_1

Fellepini, 999 kr, läs mer här >

2012_ray-ban_2

Ray-Ban, 1 750 kr, läs mer här >

Känner du dig stressad? Lär dig hantera din stress med ny digital kurs!

Lär dig hantera din stress genom webbkursen "Stressa mindre - lev mer"!

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför erbjuder ELLE nu i samarbete med MåBra en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.

Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.

"Stressa mindre – lev mer" är fantastiskt bra! Jag har precis varit väldigt stressad i jobbet, men tack vare denna kurs har jag bromsat i tid, innan det gått för långt”

Therese Lennartsson, Helsingborg, kursdeltagare.

”Jag tycker att kursen är väldigt bra! Jag har rekommenderat den till flera av mina patienter."

Andy Smith, fysioterapeut på Ekeby hälsocenter, Uppsala.

Du får bland annat:

  • Hjälp att känna igen och hantera stress
  • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers
  • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret
  • Övningar i andning, mindfulness och acceptans
  • Övningar i meditation och kroppskännedom
  • Djupavslappning före läggdags
  • Video med yinyogapass som släpper spänningar
  • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler

Just nu endast 199 kronor – läs mer och börja direkt här!

(0)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 
Annons

Laddar