Populärt: Hemma hosInredningsnyheterELLE Deco Design AwardsKöksinspiration

Kika in bakom kulisserna på Soho House i Stockholm

10 apr, 2023 
AvSofia Edgren
soho house stockholm
En exklusiv medlemsklubb som numera etablerat sig i Stockholm. Vi fick kika in bakom kulisserna på Soho house, häng med in du också.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
7 annorlunda hotell i sverigeBrand logo
7 annorlunda hotell i sverige

Kyrksalen – husets hjärta

kyrksalen i soho house i stockholm
Inredningens färgpalett har inspirerats av toner av stadens årstider och plockas upp i textilier av skandinaviska formgivare som Josef Frank, Cathy Nordström, Nina Bruun och Tronhjem Rømer.

Den mäktiga kyrksalen utgör Soho House Stockholms hjärta. Den ursprungliga metodistkyrkan byggdes i nygotisk stil och stod klar 1894. Under restaureringen har man lagt stor vikt vid att så långt som möjligt bevara husets historiska arv. De målade glasfönstren, pelarna, orgeln och stenväggarnas detaljer är i original. I taket (höjd 12 meter!) hänger en för huset specialdesignad ljuskrona i linne av designduon Olsson & Bradfield.

Annons

Hemtrevlig lyx och lackat i baren

baren på soho house i stockholm
Utrymme för umgänge och barhäng deluxe.

Bibliotekets blickfång är rummets spektakulära bar. På en front av ett lackat blockmönster i olika färger vilar en skiva av mässing. Målning med abstrakt motiv i rosa och blått av Anna Pajak.

Mötesplats i bibliotek med bar

mysig bar på soho house i stockholm
Skön materialmix i baren.

Ambitionen med biblioteket på nedervåningen var att skapa en mer intim och avskild miljö. En lugn plats för en kaffe, eller ett jobbmöte i sittgrupper inramade av husets ursprungliga panelsnickerier, varma textilier och senapsgula gardiner.

Annons

Soffhäng i restauranghörn

restaurang på soho house i stockholm
Varma färger bidrar till den ombonade stämningen på Cecconi’s.

En halvmåneformad soffa i vinröd sammet mot väggens träpanel bildar en mysig hörna på Cecconi’s. Konstverk med inspiration från lyxvarumärken och brottsplatsföremål av Lena Johansson.

Skandinavisk stil och en mix av tidsepoker

svenskt tenn på soho house i stockholm
Många av möblerna har specialdesignats internt som en del av Soho Home Nordic Capsule collection, och kan köpas via medlemsklubbens hemsida. Klassiska tyger av Josef Frank.

Hela huset genomsyras av lokala designreferenser. Men snarare än den minimalism och funktionalism som skandinavisk stil ofta förknippas med, har man här velat lyfta fram element från andra svenska stilepoker. Som nordisk klassicism (ibland kallad tjugotalsklassicism och Swedish Grace) och en mer organisk formgivning av bland andra Josef Frank. Genomgående är inredningen en mix av vintagemöbler och objekt av legendariska skandinaviska designer som Carl Hansen, Hans Bergström och Hans J Wegner.

Annons

Materialval och lokala detaljer

konst på soho house i stockholm
Konsten är noga utvald och många kvinnliga konstnärer är representerade.

Den ikoniska stolen Cecconi har här klätts i ett vävt vinrött och grönrandigt ulltyg av den skandinaviska textiltillverkaren Kjellerup. I restaurangens bågformade bar står vinröda barstolar mot bänkskiva i carraramarmor.

Restaurang: Svensk bistro

cecconi's på soho house i stockholm
Medlemmarna kan använda Soho House som coworking space.

Legendariska italienska restaurangen Cecconi’s har varit en del av Soho House sedan 2004. I dag finns den i klubbens hus över hela världen – så också i Stockholm. För att upprätthålla den lokala känslan – en ambition man alltid jobbar med inom Soho House – har venetiansk elegans här blandats upp med skandinaviska signum i syfte att återskapa en klassisk svensk bistro. Här spelar det gröna, aubergine- och vitrandiga mosaikgolvet mot väggar i träpanel och textilier i varma färger.

Foto: Soho House

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons