ANNONSSAMARBETE MED LEVI´S

Modeexperten tipsar – så lyckas du med sommarens stora modetrend Cowboy Core

28 mar, 2024 
AvElinor Hedgren
Dags att damma av cowboyhatten och bootsen! Den kaxiga Cowboy Core-stilen har tagit modevärlden med storm och spås att bli sommarens största trend. Modeexperten Amie Chorr berättar om den glödheta stilen och delar tipsen på hur du skapar den ultimata looken med tidlösa plagg från Levi´s.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!

Westernkulturen har gjort en enorm comeback, och denna gång inte bara på den amerikanska prärien. Cowboy Core-trenden har tagit över modevärlden och syns på allt från hollywoodkändisar och influencerns i sociala medier till catwalken, där flera designers har skapat moderna tolkningar av den klassiska stilen i sina kollektioner.

Men när det handlar om att omfamna den ikoniska westernstilen finns det ett varumärke som står över resten – Levi´s. Med över 150 års erfarenhet att tillverka denim av högsta kvalitet har Levi´s blivit synonymt med den amerikanska västerns äverntyrliga anda och erbjuder ett brett utbud av plagg och asseccoarer som är perfekta för cowboy core-trenden.

SOMMARENS STORA MODETREND 2024 – COWBOY CORE

Men vad är egentligen Cowboy Core och varför har stilen blivit så populär? Modeexperten Amie Chorr berättar:

– Cowboy Core kännetecknas av inslag som hämtar inspiration från den amerikanska västkustens cowboystil. Det inkluderar vanligtvis plagg och detaljer som denim, mocka- och lädertyger, spännen, fransar samt klassiska western accessoarer som cowboyhattar, smycken i läder och silver och westernboots.

Amie Chorr älskar att styla sina looks med ett par westernboots.

– Trenden är het just nu av flera skäl. Modetrender tenderar att gå igenom cykler där tidigare stilar återvänder och får ny popularitet. Det var inte längesen som westernboots fick ett uppsving och det känns naturligt att fler accessoarer och plagg i denna kategori också tar plats i modebilden. Många hollywoodkändisar och artister har även satt trenden med sina cowboy-inspirerade stilar, låtar och musikvideos.

Det fina med Cowboy Core är dess okomplicerade och tidslösa estetik. Plaggen kan bäras om och om igen under flera år framåt och kan anpassas till olika stilar och personligheter. Oasvett om du föredrar en avslappnad och bohemisk look eller en mer elegant stil, finns det möjlighet att integrera cowboystilen i din garderob med hjälp av Levi´s breda utbud av plagg. Bootcut-jeans, västar och jeansskjortor och du är redo!

4 COWBOY CORE-LOOKS FRÅN LEVI`S

Här har Amie Chorr valt ut fyra favoritlooks från Levi´s och tipsar om hur bäst stylar dem med accessoarer och skor för att lyckas den trendiga cowboy-looken.

Look 1.

– En look som vi har sett mycket av under Cowboy Core-trendens uppsving är kombinationen av en väst och vida jeans. För en sådan look är Levi´s Jaylah-väst och Baggy Dad Jeans ett utmärkt val. Avsluta med ett par svarta eller bruna westernboots! Ps. Var inte rädd för att bära denimplagg i olika tvättar, det ger bara looken mer liv.

Shoppa looken här:

Baggy Dad Jeans / Jaylah Väst

Look 2.

– Levi´s Dreamy-linne och Ribcage Bell Jeans är en perfekt duo och utgör en bra grund för att styla en cowboy core-look! Piffa upp dessa två enkla plagg genom att matcha dem med ett par svarta westernboots, en svart cowboyhatt, ett bälte i brunt läder och ett halsband i läder och silver.

Shoppa looken här:

Dreamy linne / Ribcage Bell Jeans

Look 3.

– Om du är ute efter en denim-on-denim-look finns Levi’s självklart där för dig! Deras ikoniska westernskjorta, instoppade i ett par Ribcage Bell Jeans i samma nyans, ger en sömlös look som passar perfekt med en vit cowboyhatt och svarta westernboots.

Shoppa looken här:

Ribcage Bell Jeans / Westernskjorta

Look 4.

– Levi´s Carinna-blus har precis rätt snitt om du letar efter den ultimata cowboy core-viben. Matcha den med deras Baggy Dad Jeans och toppa looken med ett par bruna westernboots, så är du good to go!

Shoppa looken här:

Carinna Blus / Baggy Dad Jeans

Så, nu är det bara att börja inventera i garderoben och leta efter de plagg du behöver för att skapa din personliga Cowboy Core-look. Upptäck hela Levi´s sortiment här!

SÅ LYCKAS DU MED COWBOY CORE-TRENDEN – MODEEXPERTENS 5 TIPS


1.
Gå för tidlösa plagg: Investera i några nyckelplagg som är typiska för cowboystilen (men som även funkar för andra looks), som bootcut-jeans, en denimskjorta, en läderjacka och ett par westernboots. Mixa och matcha dessa plagg på ett sätt som passar din stil och addera cowboyhattar eller halsdukar för en extra touch.

2. Detaljerna gör skillnaden: Tänk på att små detaljer kan lyfta hela din outfit. Läderdetaljer som bälten, väskor eller armband kan ge extra liv åt din look. Du kan också välja smycken som är en mix av silver och läder.

3. Lek med färg: Cowboy-stilen är traditionellt förknippad med denim och jordnära färger som brunt, beige och khaki. Men våga blanda in lite färg för att göra din outfit mer intressant. En väst i rött eller mintgrönt kan till exempel ge en modern twist till den klassiska cowboy-looken.

4. Blanda och matcha med andra stilar: Balansera cowboy-elementen med moderna och strukturerade plagg som för en ren och modern look. Många av dessa plagg kan också användas tillsammans med resten av din garderob. Kör till exempel en look med jeans, svart linne, oversize blazer, western boots och en svart cowboyhatt!

5. Skapa harmoni: När det kommer till en sån här trend som lätt kan spåra ur kan det vara bra att ha ledordet “harmoni” när man planerar sin looks så att du inte ser utklädd ut. Om du väljer en iögonfallande cowboyhatt, komplettera det med enkla och neutrala plagg som ett par utsvängda byxor och en väst i mörkbrun mocka.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥