Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla recept

Tre cocktails på champagne – goda till fördrinken

05 nov, 2016 
Inför internationella champagnedagen 2016, som i år infaller den 21 oktober, har restaurangen Supper tagit fram tre goda cocktails med champagne. Är du sugen att testa någon?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

The Wine Company har tillsammans med restaurangen Supper tagit fram tre cocktails baserade på champagne. En enklare, en mellansvår och en något mer avancerad. Anton Regnéll är barchef på Supper berättar om de tre drinkarna.

– Champagnecocktails har en gammal historia där de kanske mest kända är Bellini och French 75. På restaurangen jobbar vi mycket med smakkombinationer och fruktighet, vilket ofta ger en komplexitet tillsammans med champagnen. Detta återspeglas i de drinkar som vi har skapat, där vi har gjort varianter på klassiska drinkar fast på vårt sätt.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Här är tre goda recept, recepten är på drinkarna på bilden, från vänster till höger.

 

Framboises et Pommery

Ingredienser:

3 cl hemgjord skogsbärssockerlag

1 cl Chambord

Fyll upp med Champagne Pommery Noir Brut

Gör så här: Häll skogsbärssockerlag och Chambord i en champagneflöjt, toppa med Champagne Pommery Noir Brut. Rör försiktigt med en sked.

Annons

LÄS OCKSÅ: Så gör du en champagnecocktail med fläder och sockervadd

 

The Mint Heritage

Ingredienser:

3 cl Bacardi Heritage

1,5 cl limejuice

1 cl sockerlag

8 blad mynta

Fyll upp med Champagne Jean de Villaré Grande Reserve

Gör så här: Skaka alla ingredienser utom champagnen i en shaker med is, sila genom en fin sil i en coupette med en stor isbit i. Garnera med myntatopp.

LÄS OCKSÅ: Vet du skillnaden på champagne, cava och prosecco?

 

Royal Pineapple Dennis

Ingredienser:

3 cl Pisco Waqar

2 cl Merlet lune d’abricot

3 cl citronjuice

2 cl passionsfruktssockerlag

3 cl ananasjuice

2 stänk Peychaud bitters

10 cl Champagne Barons de Rotchild, brut

Gör så här: Skaka alla ingredienser utom champagnen i en shaker med is, sila det i ett stort glas eller en urgröpt ananas. Fyll upp med is, garnera med ananasblad och färsk ananas.

LÄS OCKSÅ: ”SÅ SKA DU TÄNKA NÄR DU KOMBINERAR MAT MED CHAMPAGNE”

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons