Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Sola säkert i sommar

09 jun, 2023 
Sola säkert i sommar
Sol och långa, sköna dagar på stranden! Säsongens smarta solskydd bjuder på en solsäker semester och hy utan kladd. Olja, mist eller klassisk crème – nya tidens spf har något för alla.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så använder du SPF på rätt sättBrand logo
Så använder du SPF på rätt sätt

Sola säkert

Pigmentförändringar, soleksem, hy som åldras i förtid och såklart hudcancer – det finns många anledningar att skydda huden mot solens starka strålar. För att få det skydd som står på förpackningen krävs rätt mängd produkt. Rekommendationen är en halv tesked för ansiktet och minst en handfull solcrème till kroppen. Och glöm inte att återapplicera! Varannan timme och alltid efter bad.

Lätt solskydd som inte lämnar några spår, Ambre solaire sensitive advanced body serum spf 50+, 179 kr, Garnier.

Annons
Pigmentförändringar, soleksem, hy som åldras i förtid och såklart hudcancer – det finns många anledningar att skydda huden mot solens starka strålar.

UV-skydd för håret

Härlig sommarvärme i all ära, men solens starka strålar gör sitt – även för håret. Ett UV-skydd håller torra längder, trassliga toppar och slitna strån borta. Dessutom hjälper produkten till att bevara hårfärgen och ger glans. Vill du också skydda hårbotten ordentligt är solhatt ett måste.

Lättapplicerat UV-skydd som ger volym, UV/heat hair mousse, 209 kr, Evy.

Annons

Kladdfria kompisar

Lätt konsistens, snabb absorbering och helt genomskinligt resultat på huden är ett måste för moderna solskydd. Solcrèmerna ska också prestera på topp – även med din övriga hudvårdsrutin och makeup. Att applicera SPF över makeup kan vara knepigt. Mistform funkar bäst. Skaka flaskan och applicera cirka tio till femton centimeter från ansiktet, låt sjunka in och upprepa.

Spf-mist som dämpar oönskad glans i ansiktet, Anthelios anti shine mist SPF 50+, 209 kr, La Roche-posay.

Att applicera SPF över makeup kan vara knepigt, därför funkar mistform bäst.

Anpassa är A och O

Precis som med din övriga hudvård går det att anpassa SPF efter just din hudtyp. ­Önskar du härlig fukt och glow eller föredrar du en matt finish? Oavsett kan du räkna med att det finns något som passar dina preferenser! Dagens solskydd är också mer vårdande än någonsin.

Annons

Omtalat solskydd som vårdar och ger lyster, Glowscreen sunscreen SPF 30, 459 kr, Supergoop.

Magisk makeup

En stor del av dagens makeup innehåller också SPF, vilket naturligtvis är toppen. Men det kan vara vilseledande eftersom det inte räcker som enda SPF och sällan innehåller skydd mot både UVA- och UVB-strålar. För att få rätt skydd är det viktigt att applicera rätt mängd produkt, vilket sällan är möjligt med makeup. Grunda därför alltid med solskydd och se SPF:en i din makeup som en extra boost.

Annons
Grunda alltid med solskydd och se SPF:en i din makeup som en extra boost.

Färgad dagcrème med SPF, Mineral tinted moisturiser spf 30, 359 kr, Make the make.

Foto: Marie Schmidt
Stylist: Jana Würfel
Modell: Schirin Frosch/Agence
Hårstylist & makeupartist: Michi Schietzel

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons