Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Rebecca Bonaparte: "Om jag är glad känner jag mig fin, då utstrålar jag även det"

02 mar, 2016 
AvEmma Unckel
Hellre få men riktigt bra produkter – och varför inte kroppscrème i ansiktet? Smyckesdesignern Rebecca har en enkel rutin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Varje månad pratar ELLEs skönhetsredaktör Emma Unckel beauty-rutiner och tips med inspirerande personer. Denna vecka är det Rebecca Bonaparte tur att avslöja sina bästa knep för oss.

Läs också: Filippa Lindén: ”Det första jag gör när jag vaknar är att dricka ett glas ljummet vatten”

Vilken är den första skönhetsprodukt som du använder på morgonen?

– Vatten! Det är så skönt att skölja ansiktet det första man gör. Kallt och piggt! Sen går jag gärna till fönstret och andas lite frisk luft. Men när det kommer till en riktig produkt är det duschcrème, just nu Rituals duschskum. Det är en gelé som blir jättemjukt skum i kontakt med vatten. Favoriten är Tao T’ai chi. Den luktar nästan lite solcrèmesaktigt och känns pigg.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Och den sista innan du går till sängs?

– Sist smörjer jag in ansiktet och händerna. Oftast med samma crème, Oil therapy från Biotherm. Många skulle nog säga att man absolut inte ska ha kroppscrème i ansiktet men jag har en väldigt okomplicerad hy så det funkar jättebra för mig. Plus att den doftar så himla gott och sjunker in snabbt. Jag har väldigt svårt för när det blir kladdigt.

Annons

Beskriv din dagliga hudvårdsrutin?

– Först tvättar jag ansiktet med ljummet vatten för att rengöra, sen med kallt vatten för att pigga upp. Sen smörjer jag med min gamla hederliga följeslagare Biotherm Oil therapy. Den är, precis som det låter, lite oljig. Jag blir lite torr på vintern och då funkar den extra bra. Jag använder den till hela kroppen och är noga med att smörja in mig efter bad och dusch. Mest krut lägger jag på mina händer. Eftersom jag jobbar med dem hela dagarna och det sliter så mycket har jag alltid en handcrème till hands. Bäst är Kiehl’s Ultimate strength hand salve. Riktigt fet men verkar snabbt. Sen har & Other Stories lyckats med en fantastisk handcrème som verkligen funkar jättebra och luktar gott– Fig fictionhandcream. Säljsilagomstor tub som dessutom är fin att titta på.

Har din skönhetsrutin ändrats med åren?

–Nej, den har nog alltid varit någorlunda likadan. Det som har förändrats är väl att jag har testat mig fram genom åren och hittat grejer som passar mig och förstått att det är bättre att ha få bra produkter än en massa olika som varken gör till eller från.

Annons

Sminkar du dig varje dag?

– Jag sminkar mig inte så mycket på vardagarna eftersom jag ofta blir smutsig när jag jobbar och ändå måste tvätta ansiktet efter ett par timmar. Men lite mascara brukar jag oftast ha på mig. Favorit just nu är Benefits They’re realmascara i svart.

Hur ser din partymakeup ut?

– Då använder jag Macs Face and body foundation eller Sensais Fluid finish som grund och mitt favoritrouge Chic från Make Up Store på kinderna och sen lite mascara. Och icke att förglömma – ett fint nagellack. Just nu gillar jag & Other Stories i färgen Lotus pink. Även om jag fortfarande tycker bäst om att ha en mer naturlig look är jag väldigt förtjust i läppstift. Jag har använt samma sort i flera år, Viva La Divas läppstift Bubble. Superfin färg, återfuktar och sitter som berget. Sen är det dessutom väldigt snällt mot plånboken.

Vilken skönhetsprodukt har du alltid i hand- väskan?

Annons

– Carmex Classic lip balm är alltid med. Jag sportar mycket utomhus och när man får upp flåset lite blir man lätt torr om läpparna. Då är det perfekt att ha grundat med det. Även handcrèmen har sin givna plats i väskan!

Vilka tre produkter tar du med till en öde ö?

– Trevligt sällskap! Man blir definitivt både snyggare och gladare av trevliga människor. Solcrème från BananaBoat så att jag slipper bränna mig plus att doften gör mig glad. Och någon typ av after sun.

Hur tar du hand om ditt hår?

– Jag har precis hittat ett jättebra kemikaliefritt märke som heter MacUrth som doftar jättegott. Jag använder deras schampo och balsam med vildros. Jag blir lätt torr i hårbotten och har letat länge efter ett schampo som inte irriterar och får det att klia. Sen använder jag en Beach texture-hårcrème från Kevin Murphy. Den får håret att kännas som att man precis badat i havet och doftar som en piña colada. Frisersalongen Udda Fåglar har riktigt proffsiga frisörer men även en jättefin och lite annorlunda miljö.

Annons

Vilken skönhetsrutin lägger du mest pengar på?

– Jag försöker gå på massage då och då eftersom jag lätt blir stel i nacke och axlar av mitt jobb. När jag känner mig stel ser jag sur ut – inte snyggt! Så massage är bra. Jag gillar också att ha en riktigt god handtvål hemma. Just nu har jag & Other Stories Fleur de mimosa. Den påminner om någon doft min mormor hade. Doftar ljuvligt, precis som hon var.

Något speciellt du kämpar med?

– Mina fötter. De är inte så fina av den enkla anledningen att jag använder dem så mycket. Jag springer gärna mycket och länge och vand- rar i bergen så ofta jag får tillfälle. De bär mig dit jag vill och det är jag evigt tacksam för. Jag brukar fila, massera och smörja så gott det går. The Body Shops Hemp foot protector är riktigt bra.

Favoritdoft?

– När det kommer till dofter är jag ganska känslig. Om jag har parfym använder jag Chanels Chance för att den är lätt och fräsch. En doft jag gillar att gå och lukta på är Van Cleef & Arpels Bois d’Iris. Den är för tung för mig men en jättefin doft. Men det jag gillar allra mest är naturliga dofter. Som min mammas doft när jag får en kram. Hon luktar tryggt. Och huden på den jag är kär i. Och solvarma tallbarr och blöt mossa. Det är de bästa dofter som finns.

Annons

Gör du något extra för att boosta skönheten?

– Om jag är glad känner jag mig fin, då utstrålar jag även det. Jag är en glad människa naturligt men självklart är det svårt ibland. Jag försöker se till att uppskatta allt i livet, ha myck- et tid för det och dem som gör mig glad: frisk luft, motion och att skratta och flamsa mycket. Det gör en vacker inifrån och ut tror jag. Sen försöker jag utmana mig själv så ofta jag kan både i jobbet och på fritiden. Att klara av någonting nytt och få den där adrenalinkicken tror jag gör gott.

Produkter du alltid bunkrar upp med utomlands?

– Lucas’ papaw ointment från australiska Lucas’ Papaw Remedies. Sen brukar jag förstås köpa Biotherms Body milk på tax free om de har bra pris, vilket de alltid har!

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons