Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Årets bästa after sun – produkterna som svalkar och återfuktar

12 jul, 2023 
Efter sol och bad behöver huden lugnas, stärkas och svalkas av en återfuktande after sun. ELLE listar bäst i test för after sun för att lindra och återfukta sommarhuden.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Allt du vill veta om #10 – Brun utan solBrand logo
Allt du vill veta om #10 – Brun utan sol

Sommaren är ljuvlig och solen likaså – och en olycka i solen i form lite solbränd hud är inget ovanligt.

I en after sun hittar du snabb återhämtning för huden (men såklart är det allra viktigast att undvika solen och UV-strålning från början) när den varit i solen eller blivit solbränd. Men den är också ett måste oavsett hur mycket tid du spenderar i solen då en after sun återfuktar, reparerar och stärker huden efter sol och bad.

Bästa after sun 2023 – hela topplistan

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna. Längst ner i artikeln får du också svar på alla dina frågor om after sun.

after sun

Vad är en after sun?

En after sun är en lotion eller crème som du använder efter sol och bad och huden behöver extra fukt och vårdande ingredienser.

Annons

Det finns svalkande after sun både för ansiktet och kroppen och de innehåller generellt vårdande och lindrande ingredienser som lugnar solsvedd hy som ofta blir torr och stram. Speciellt i kombination med salta eller klorerade bad i hav och pool.

after sun 1

Vad skiljer en "vanlig lotion" från en after sun?

En after sun kommer med fler vårdande och lindrande ingredienser som till exempel läkande aloe vera, mjukgörande glycerin, fuktboostande hyaluronsyra och stärkande E-vitamin.

Annons

Och det inte ger inte bara huden lite snabbare hjälp för återhämtning när den stressats av UV-strålning – ingredienserna i kombination ser även till att fuktbevara huden och även få det solkyssta tonen att hålla längre.

sol

Varför ska jag använda en after sun?

Det behöver inte ha blivit så dramatiskt som att du bränt dig i solen för att en after sun ska vara ha verkligt fina fördelar för huden.

Vistelse i solen oavsett gör att huden blir torr och lite känsligare och en after sun ser till att bevara fukten, få huden att återhämta sig snabbare samt bevara en fin och jämn solbrun ton på huden. En sann investering i beautygarderoben varje sommar!

Annons

Vilken typ av after sun ska jag välja?

Det finns många olika alternativ i dag med härliga, krämiga och fluffiga efter-sol-produkter, både för kropp och för ansikte.

Bästa after sun för kropp och ansikte – ELLE listar

ELLEs beautyredaktör Carin Hellman har smörjt, mistat och återfuktat – här är ELLEs favoriter för svalkande after sun:

Bästa svalkande after sun, The SOS lotion – Mantle

Med Mantles citrusfräscha signaturdoft kommer denna svalkande SOS-lotion när man mest behöver det. Kombinationen med aloevera och mint gör denna till ett måste i sommarens beautygarderob!

Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

mantle
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa balm-after sun, The after-sun balm – Dior

En sann lyxpjäs att ta med på resan eller låta stoltsera hemma i badrumsskåpet efter bad och sol. En krämig, 94 procent naturlig formula med en ljuvlig doft gör denna till sommarens härligaste after-sun-balm.

Annons

Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

Dior
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa lugnande after sun, Lait oligo-thermal milk aftersun – Biotherm

En klassiker i after-sun-garderoben. Biothemrs planktonextrakt är läkande för huden och i denna mjölkiga och friskt doftande lotion får man allt!

Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

Biotherm
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa after sun-gelé, UV Bronze after sun anti-ageing gel – Filorga.

Inte bara en svalkande och återfuktande gelé – den har även en boostande och bevarande effekt på en redan befintlig solbränna.

Annons

Läs mer och köp produkten här. (reklamlänk)

Filorga
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa mousse after sun, After Sun Mousse – Evy technology

Räkna med fuktboost deluxe i dena mousse – skyddar och reparerar huden samtidigt som det är en multifunktionell produkt som också kan användas för att vårda och återfukta håret.

Läs mer och köp produkten här. (reklamlänk)

evy
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto: launchmetrics.com/spotlight

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons