Annons

Annons

Äter du maten som ger starkare (och vackrare) naglar?Drömmer du om starka naglar som växer snabbt? Då ska du addera några av dessa 6 livsmedel på tallriken.

Naglar som växer långsamt, skivar sig eller går av kan bero på näringsbrist. Här är sex livsmedel som alla är fullproppade av ämnen som gör naglarna starkare och får dem att växa snabbare. Det kan dock ta några månader innan förändringen syns, så passa på att samtidigt inta en portion tålamod.

Det här ska du äta för att få vackra naglar.

1. Ägg

Fullproppade med protein, vilket är nyckeln till starka och friska naglar. Ägg innehåller också B-vitaminer, vilket har visat sig kunna hjälpa naglarna att växa snabbare.

LÄS MER: ÄGG ÄR DUBBELT SÅ NYTTIGT SOM VI TIDGARE TROTT

2. Lax

Vår rosa favoritfisk innehåller förutom massvis av protein en hel del zink, vilket hjälper kroppen att ta upp proteinet du äter. Laxen innehåller även selen och koppar, vilket stimulerar produktionen av kollagen, som boostar tillväxten av naglarna.

3. Kokosolja

Nyttigt fett, som kokosolja, kan hjälpa kroppen att ta upp viktiga näringsämnen. Oljan innehåller också vitamin A, D, E och K, vilka gör naglarna starkare.

4. Kyckling

Precis som ägg innehåller kyckling massor av B-vitamin och protein. Dessutom innehåller kyckling zink, som boostar nageltillväxten. Vill du ha snabbt växande naglar kan en kycklingfilé till middag alltså vara en bra idé.

5. Spenat

Spenat är något av det mest hälsosamma vi kan äta för vår hälsa i stort, och inte minst för våra naglar! Spenat är full av E-vitamin, järn, B-vitaminer, folater och A-vitamin, som alla gör naglarna starkare och får dem att växa fortare. Även supergrönsaken broccoli kan göra naglarna mer snabbväxande.

6. Nötter

En näve nötter är ett utmärkt mellanmål som innehåller massa nyttiga fetter. Väljer du paranötter får du i dig selen, zink, B-vitaminer och E-vitaminer, vilka är toppen för nagelhälsan.

LÄS OCKSÅ: N11 LIVSMEDEL DU TRODDE VAR ONYTTIGA – SOM FAKTISKT ÄR BRA FÖR DIG (NÖTTER TILL EXEMPEL)

Av Linnea Bjärle Källa Women´s health Foto Shutterstock

Känner du dig stressad? Lär dig hantera din stress med ny digital kurs!

Lär dig hantera din stress genom webbkursen "Stressa mindre - lev mer"!

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför erbjuder ELLE nu i samarbete med MåBra en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.

Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.

"Stressa mindre – lev mer" är fantastiskt bra! Jag har precis varit väldigt stressad i jobbet, men tack vare denna kurs har jag bromsat i tid, innan det gått för långt”

Therese Lennartsson, Helsingborg, kursdeltagare.

”Jag tycker att kursen är väldigt bra! Jag har rekommenderat den till flera av mina patienter."

Andy Smith, fysioterapeut på Ekeby hälsocenter, Uppsala.

Du får bland annat:

  • Hjälp att känna igen och hantera stress
  • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers
  • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret
  • Övningar i andning, mindfulness och acceptans
  • Övningar i meditation och kroppskännedom
  • Djupavslappning före läggdags
  • Video med yinyogapass som släpper spänningar
  • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler

Just nu endast 199 kronor – läs mer och börja direkt här!

(49)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 
Annons

Laddar