Annons

Annons

ÅRETS DESIGNER: ANN-SOFIE BACK”Det känns helt jävla underbart!”

Mycket tack vare sin briljanta underlabel BACK tar hon för tredje året hem priset som årets designer. Vi träffar den svenska modedrottningen Ann-Sofie Back, 42.

Hur känns det?

– Helt jävla underbart! Det här året har vi gjort så mycket med BACK och företaget – det här är verkligen en bekräftelse på att det har synts utåt.

Även 2000 (med Acne) och 2004 kammade du hem priset – och 1997 utsågs du till årets nykomling. Vilket av priserna har gjort dig mest glad?

– Det här nu senast egentligen – den här gången förtjänar vi det mest. Jag tillägnar verkligen priset till min fantastiska businesspartner Jennie Rosen och mina andra begåvade medarbetare, de har verkligen lyft kollektionen enormt och gör mitt liv så mycket lättare. Och såklart alla fotografer, stylister och grafiska formgivare som vi har jobbat med under året! TACK!

Vad minns du av galan 1997?

– Att Henrik Halvarsson moonade på scenen, att det var i Blå hallen och att Johan Lindeberg var den enda som pratade med mig och sa grattis.

Vilka är dina favoritdesigner?

– Margiela och Miuccia Prada är de jag alltid återkommer till.

Hur brukar ELLE-galorna vara?

– För mig är det oftast ganska plågsamt. Vinner man så är man nervös för att man skall upp på scenen – vinner man inte, så är man sur för det!

MOTIVERING:

Hon är egensinnig som få och vågar alltid tro på sina idéer. Experimentlusten, nerven och de intressanta referenserna i Ateljé förs vidare och utvecklas i underlinjen Back – med samma trendstatus som resultat. Årets designer är Ann-Sofie Back.

Foto Jimmy Rastbäck

Känner du dig stressad? Lär dig hantera din stress med ny digital kurs!

Lär dig hantera din stress genom webbkursen "Stressa mindre - lev mer"!

Allt fler människor blir sjuka av stress – och kvinnor är extra utsatta. Det vill vi ändra på! Därför erbjuder ELLE nu i samarbete med MåBra en praktisk webb- och mobilguide med verktyg som motverkar stress och utbrändhet.

Metoderna och råden som används har vetenskapligt bevisad effekt. De utgår från ett helhetsperspektiv – det vill säga hur vi tar hand om våra tankar, känslor och vår kropp.

"Stressa mindre – lev mer" är fantastiskt bra! Jag har precis varit väldigt stressad i jobbet, men tack vare denna kurs har jag bromsat i tid, innan det gått för långt”

Therese Lennartsson, Helsingborg, kursdeltagare.

”Jag tycker att kursen är väldigt bra! Jag har rekommenderat den till flera av mina patienter."

Andy Smith, fysioterapeut på Ekeby hälsocenter, Uppsala.

Du får bland annat:

  • Hjälp att känna igen och hantera stress
  • Insikt om dina egna stressbeteenden och triggers
  • Konkreta råd som hjälper dig bryta stressmönstret
  • Övningar i andning, mindfulness och acceptans
  • Övningar i meditation och kroppskännedom
  • Djupavslappning före läggdags
  • Video med yinyogapass som släpper spänningar
  • Video med stretch som mjukar upp stressade muskler

Just nu endast 199 kronor – läs mer och börja direkt här!

(22)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 
Annons

Laddar