Annons

Annons
ANNONSSAMARBETE MED OPEL

8 oumbärliga tips för dig som ska på roadtripVi älskar roadtrip-semester! Oavsett om färden går genom Sveriges vackra landskap eller hela vägen ner genom Europa – vi har samlat 8 tips som gör bil-semestern till en lyckad resa.

1. Ha en rolig rutt planerad – men var öppen för förändringar

Samla tips från vänner, reseguider och tripadvisor inför resan och sätt ihop en rolig rutt – som du enkelt kan avvika från om ni hittar något annat kul!

Smultronställen perfekta att ta bilen till:

Norrland: Ishotellet i Jukkasjärvi, skapat av is från Torne Älv ändrar skepnad varje år och ligger vackert i den svenska fjällvärlden. Här upplever du förutom slående design även norrsken, renar och delikat matlagning.

Östkusten: På väg söderut mot Kalmar kör man igenom Söderköping. Här blir det ofta kö så många förknippar den charmiga lilla staden med just det. Men det många inte vet är att Göta Kanal rinner genom staden och utmed kanalen finns både en båtsluss, charmiga små butiker och en underbar glassrestaurang som heter just Smultronstället.

Västkusten: På västra sidan av Bjärehalvön ligger den lilla badorten Torekov, kanske mest känd för att invånarna nästan alltid går i badrock ner till stranden på morgonen för dagens dopp. Här kan du bada, äta nyfångad fisk och strosa runt på charmiga gator. Du kan även få en glimt av Hugh Grant som har hus och tillbringar tid här på somrarna!

Danmark: De milsvida vita stränderna utmed sydkusten passar perfekt att stanna till vid för ett dopp när det känns varmt i bilen.

Italien: Flärdfulla Comosjön bjuder på både storslagen natur, vacker arkitektur och charmiga småstäder runt Italiens tredje största sjö. Har du tur kan du få syn på George Clooney som har ett hus vid sjön!

Frankrike: Den lilla konstnärsbyn St Paul De Vence ligger på en kulle omgiven av vingårdar nära franska rivieran. Byn består av vackra pittoreska gränder med charmiga restauranger, gallerier och butiker.

Opels nya SUV Crossland X har navigation med Navi 5.0 IntelliLink med röststyrning och färgpekskärm.

2. En riktigt bra spellista är avgörande för en rolig roadtrip.

Tre sköna sommarlåtar:

Know no better – Major Lazer

Summertime Sadness – Lana Del Rey

The Ocean – Mike Perry

Du kan enkelt och smidigt koppla ihop din smartphone med infotainmentsystemet i Opels nya SUV-modell Crossland X.

3. Packa allt du vill!

Bilresor är perfekta för alla oss som har en tendens att packa liiite för mycket. Strunt i bagage-vikt och plocka med en extra väska eller två (kanske enbart med skor?), en kylväska fylld med bubbel eller kanske uppblåsbara pooldjur?

Crossland X baksäte är skjutbart 150 millimeter i längdled så du kan antingen öka benutrymmet eller bagageutrymmet.

4. Förbered underhållning för de minsta

För dig som reser med barn är det smidigt och skönt att kunna erbjuda lite underhållning i baksätet. En ipadhållare på baksätet av framsätena är ett smart tillval i din bil som kan förenkla långa resor avsevärt.

iPad-hållarens position i Crossland X kan justeras så att du kan titta på film, läsa och skriva.

5. Kör smart

Använd bilens inbyggda system för att köra ekonomiskt och spara bränsle. Ha ordentliga skor på dig när du kör. (Flipflops är inte direkt körvänliga) Planera även smart så ni inte hamnar i rusningstrafik. Undvik till exempel att köra in och ut ur städer på morgonen och eftermiddagen.

Opels Start/Stop system hjälper dig att spara bränsle och köra ekonomiskt.

7. Ta ordentliga pauser

Det är viktigt med pauser i körningen. Planera in så ingen av er kör längre än några timmar åt gången. Titta på er rutt och hitta små smultronställen på vägen där ni kan ta en härlig paus och både slappna av och få ny energi.
Se även till att röra på er och stretcha lite när ni kliver ur bilden!

Crossland X har automatisk trötthetsvarning och LED-strålkastare som ger 30% bättre sikt än vanliga halogenstrålkastare.

7. Våga svänga av motorvägen

Motorvägar är smidiga och du kommer snabbt fram – men du riskerar att missa mycket fint. Våga vara spontan och ta småvägar.

Skulle du behöver hjälp med något har Opel en premiumtjänst som heter OnStar som ger dig rådgivning 24 timmar om dygnet i hela Europa.

8. Glid stilsäkert

En roadtrip blir givetvis snäppet vassare med en stilsäker bil.
Här kan du läsa allt om Opels nya SUV-modell Crossland X med panoramatak och innovativ design.

Crossland X är en ny SUV-modell från Opel som är både sportig och praktisk i sin design. En detalj vi gillar extra mycket är det snygga panoramataket!

Ha det så roligt i sommar och kör försiktigt!

(88)
(1)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
Annons

Laddar