Annons

Annons
Annonssamarbete med Schwarzkopf

5 värsta sakerna du gör som sliter på håretVilken är din värsta hårsynd? Schwarzkopf lanserar nya hårfärgningsserien Color Expert med OmegaPlex och ställde då frågan i en nordisk undersökning. Här listar vi de hårresande svaren!

Att föna eller plattånga håret varje dag utan värmeskydd, att sova med gummisnodd i håret eller att tvätta och behandla håret alldeles för ofta… Gör du någon av de här missarna? Eller kanske något helt annat som sliter onödigt mycket på håret? Då är du inte ensam.

I en stor nordisk undersökning i sociala medier har svenskar, danskar, norrmän och finnländare fått berätta om sina värsta hårsynder. Och de är många! En person berättar:

”Usch då det är såååå mycket jag misshandlar mitt hår med. Färgning varannan månad, tvättar och föntorkar det varje dag samt använder plattång och hårspray. Ibland känns håret väldigt torrt. Det kanske inte är så konstigt…”

Här är listan på de 5 värsta hårsynderna vi gör mot våra hår – varje dag:

  1. Ovård: Att inte orka ta hand om sitt hår i form av att ständigt sätta upp håret i rufsiga bollar, borsta håret när det är blött, gå och lägga sig med blött hår, klippa det för sällan eller själv. 28%
  2. Värmeverktyg: Att använda sig för mycket av plattång och fön – utan värmeskydd. 23%
  3. Färgning: Färga håret alldeles för mycket/ofta. 19%
  4. Blekning: Bleka håret väldigt ofta med mycket slitage som följd. 18%
  5. Vatten: Tvätta håret för ofta. 7%

Vi i Norden gillar alltså att behandla och fixa med våra hår – väldigt ofta. Med de här svaren i ryggen har Schwarzkopf velat göra det möjligt att vårda håret både under och efter behandling.

Lösningen? Nya serien Color Expert innehåller dels hårfärg med den nya teknologin Omegaplex, en salongexklusiv teknologi och behandling som nu är tillgänglig för alla. Formulan minimerar slitage under och efter hårfärgning. 

I samma serie kan du även köpa speciellt utvecklat balsam och inpackning för behandlat hår som reparerar och återuppbygger håret på djupet. Produkterna ger ett långvarigt skydd så att vi kan färga håret ofta utan att det slits. Använd Color Sealer Conditioner efter varje hårtvätt. Dessutom kan du låta Color Sealer Treatment fungera som en långtidsverkande inpackning i håret en gång i veckan.

Resultatet? Ett heltäckande skydd för ditt hår som hjälper färgen att sitta kvar länge – och som samtidigt vårdar din hårkvalitet.

 

Light cool blonde och Dark brown är två av 16 snygga nyanser som finns i Color Expert sortimentet. Vill du veta mer om Color Experts hårfärger och vårdande produkter? Testa Color Expert här.

Mer inspiration får du på www.yourcolorexpert.se

(144)
(0)
Annons

Prenumerera på ELLE


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 
 
Annons

Laddar