Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Snabba äppelbakelser

01 jun, 2010 
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 bakelser

20 min

Servera bakelserna ljumma med en klick vaniljglass, och imponera stort.

2 ark tinad smördeg

75 g mandelmassa (grovriven)

1 ägg, till pensling

1–2 äpplen

1 dl äppelmos

1/2 dl pinjekärnor

Sätt ugnen på 200°. Skär varje smördegsplatta i 3 delar och lägg dem på en bakplåts-pappersklädd plåt. Tryck eller kavla ut dem något. Fördela mandelmassan i mitten på varje smördegsplatta men spara en 1 cm-kant runtom.

Vispa upp ägget och pensla kanten med äggvispet. Skär äpplena i tunna klyftor och arrangera dem i ett fint mönster ovanpå mandelmassan. Fördela äppelmoset ovanpå och bred ut det över äppelklyftorna. Strö över pinjenötterna och baka sedan i ugn ca 10–15 minuter eller tills smördegen puffat upp och fått färg.

Annons