Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Frasiga sparrisflarn med burrata

14 apr, 2023 
AvPernille Skjødt
Recept på sparrisflarn med burrata
Med färdig pizzadeg svänger du snabbt ihop dessa lyxiga sparrisflarn med burrata – gott till drinken!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpastaBrand logo
Middag hos Wood: Så gör du en krämig spenatpasta

Frasiga sparrisflarn med burrata

Ringla chiliolja över pizzorna om du vill ge dem lite sting.

Så gör du frasiga sparrisflarn med burrata

4 portioner

Annons

Du behöver:

1 bunt grön sparris
1 rödlök
1/2 stjälk rosmarin
1 pkt pizzadeg
1 dl crème fraiche
50 g parmesan
1 msk olivolja

Till servering:

1 boll burrata
50 g rucola
Salt och peppar
Sockerärter
Oliver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Knäck av den nedersta, träiga änden av sparrisen och släng bort. Skala rödlökarna och skär i tunna klyftor. Repa och hacka rosmarinen grovt.
  2. Skär pizzadegarna i 6 bitar. Lägg bitarna på bakplåtspappersklädd plåt, bred med crème fraiche och strö riven parmesan över. Fördela sparris, rödlök och lite rosmarin på pizzorna. Ringla olja över och grädda i ugnen i 10–12 minuter, tills gyllene.
  3. Servering: Lägg upp pizzorna på ett stort fat. Riv burrata och skölj och torka rucolan och strö över. Salta och peppra och servera med sockerärter och oliver.

Foto: Columbus Leth

Annons