Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Skagenröra med citrusmarinerad rödkål

24 nov, 2023 
AvAnna Wendt
AvCamilla Biesbjerg Markussen
Recept på skagenröra med citrusmarinerad rödkål
Lisa Björner
Skagenröra är en svensk klassiker – här i gott sällskap med citrusmarinerad rödkål som serveras på smörstekt kavring.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Dryckesbitar #3 - Grapefrukt spritz med chilisockerBrand logo
Dryckesbitar #3 - Grapefrukt spritz med chilisocker

Skagenröra med citrusmarinerad rödkål

Servera skagenröran på smörstekt kavring.

Så gör du skagenröra med citrusmarinerad rödkål
Lisa Björner
Annons

4 portioner

Du behöver:

Skagenröra:

500 g räkor med skal
2 msk finhackad rödlök
1 msk finhackad dill
3/4 dl crème fraiche
3/4 dl majonnäs
1/2 citron, rivet skal
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

Citrusmarinerad rödkål:

250 g rödkål
1/2 dl olivolja
1/2 dl citronsaft
1 tsk honung
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Till servering:

4 skivor kavring
1–2 msk smör
1 msk hackad färsk dill
Rivet citronskal

Gör så här:

  1. Hyvla rödkålen tunt på en mandolin eller med en osthyvel. Lägg i en bunke och ringla över olja. Pressa över citronsaft och massera sedan runt kålen ordentligt några varv med händerna. Smaka av med honung, salt och nymald svartpeppar och låt stå i minst 30 minuter.
  2. Tina räkorna om de är frysta. Skala dem och hacka sedan grovt.
  3. Blanda räkor, rödlök, dill, crème fraiche och majonnäs i en bunke. Tillsätt rivet citronskal och smaka av med salt och peppar.
  4. Stek kavringen gyllene i smör på båda sidor. Lyft upp och lägg på ett fat. Toppa med den mari­nerade rödkålen, skagenröra, hackad dill och rivet citronskal.

Foto: Lisa Björner och Peter Kam

Annons