Populärt: MatDrinkarVegetarisktBakningAlla receptSommarmatSomriga drinkar

Chili sin carne med avokadodipp

07 apr, 2021 
AvRedaktionen ELLE
Recept på chili sin carne med avokadodipp
Betina Hastoft
Chili sin carne är en älskad vego-klassiker som passar hela familjen, alla dagar i veckan. Snabbt, lätt och supergott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat (ELLE)Brand logo
3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat (ELLE)

Chili sin carne med avokadodipp

Minst lika god som klassikern, men helt vego!

Laga chili sin carne med avokadodipp
Betina Hastoft

4 portioner

Du behöver:

1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 tsk spiskummin
1 tsk hela korianderfrön
1 msk smakneutral olja
2 tsk paprikapulver
1 tsk kakao
450 g chili con carne-grönsaksblandning från frysdisken
1 burk tomatkross
1 burk bönor, gärna pinto eller kidney
Salt och svartpeppar

Avokadodipp:

2 avokador
1 lime
Salt och svartpeppar

Till servering:

4 msk crème fraiche
1 handfull färsk koriander

Gör så här:

  1. Hacka lök, vitlök och chili fint. Stek chili, lök, vitlök, spiskummin och korianderfrö i olja i en gryta.
  2. Tillsätt paprikapulver och kakao och rör ner grönsaksblandningen, tomatkross och bönor. Låt allt koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Mosa avokadoköttet med gaffel i en skål. Smaka av med limesaft, salt och peppar. Servera chili sin carne med crème fraiche, färsk koriander och avokadodipp.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

Annons